MEFOB Futsal Final 4 – Döntő nap – BEAC Foci
Bezár

MEFOB Futsal Final 4 – Döntő nap

A csütörtöki elődöntők után a pénteki helyosztók következtek.

Női bronzmérkőzés

A tegnapi két elődöntő vesztese csapott össze a női bronzmérkőzésen, ahol kiegyenlített küzdelem volt várható. A találkozót az egriek kezdték meggyőzőbben, azonban a félidő fele előtt egalizált a PTE. A szünetre azonban Nagy találatának köszönhetően a kék mezesek vonulhattak előnnyel az öltözőkbe. A kiegyenlített mérkőzéskép a második félidőre teljesen felborult, és a pécsiek egy kisebb csodát vittek véghez Eigner játékos – edző vezetésével. A 25. és a 37. perc között hatszor találtak kapuba a Baranya megyeiek, amelynek köszönhetően átgázoltak a Fenyvesi lányokon.

EKE – PTE 2-7

A mérkőzés ITT megtekinthető.

EKE: Molnár – Paranai, Tóth, Molnár, Nagy
játszott még: Orgoványi Héjja

PTE: Horváth – Eigner, Ritufer, Hajnal, Bacz
játszott még: Németh, Bircsák, Győrfi

Gólszerzők: Nagy, Paranai ill. Eigner 4, Németh 1, Rituper 1, Bircsák 1

Az EKE előny után hatalmasat fordított a PTE

Férfi bronzmérkőzés

A férfi kisdöntő nagy irammal kezdődött, egyik csapaton sem látszódott hogy a találkozó számukra már csak formalitás, mindenképp szerettek volna éremmel távozni Budapestről.  Nagy iramú, ámde pontatlan játék volt meghatározó az első félidőben, az utolsó kulcspasszok egyik csapat számára sem sikerültek. Az első találatig a 13. percig kellett várni, amikor Lőrincz Patrik egy kapu előtti kavarodás után talált a hálóba, az 1-0 állás ezek után már megmaradt a félidőig. A második játékrész is hasonló képpel folytatódott, de a végjátékban továbbra is becsúsztak a hibák. A félidő derekán Horváth Dennis egyenlített, egy miskolci kapushiba után. A találkozó hajrájához érve Melegh góljával megszerezte a vezetést a Corvinus, ehhez kellett az erejével elkészülő ME védelmének asszisztálása is, azonban a második játékrészben nem sikerült eldönteni a találkozót hiszen Varga egyenlített. A második játékrész döntetlennel végződött, így következhetett a 2×5 perc hosszabbítás, aminek elején meglepetésre a Miskolc szerzett vezetést Lőrincz góljával, de Melegh az első játékrész végén ismét döntetlenre mentette a találkozót. Majd a második játékrészben jött a szokásos forgató, Miskolci gól, Melegh válasz és jöhettek a büntetők, mivel a kétszeri hosszabbítás után sem dőlt el a bronzérem sorsa. A hirtelen halálban a miskolci csapat jobban koncentrált és egy hektikus meccs után behúzta a MEFOB bronzot.

ME – BCE 4-4 (büntetők után bronzérmes az ME)

A mérkőzés ITT megtekinthető.

ME: Szegő – Király, Huszti, Czékus, Lőrincz
játszott még: Varga, András

BCE: Illés – Zana, Galajda, Szűcs, Nagy
játszott még: Ribényi, Bozó, Horváth D., Melegh, Pataki, Horváth I.

Gólszerzők: Varga 2, Lőrincz 2 ill. Melegh 3, Horváth D.

Az ME elvesztette húzóemberét, Királyt a második félidő elején, ennek ellenére a bronzmérkőzést sikerül megnyerniük

Női döntő

A női döntőn az egyetemi futsal örök rangadóját játszották a csapatok, ahol a találkozó hatalmas iramban kezdődött így volt bőven dolga a két hálóőrnek Mócziknak és Krischnernek is. A vezetést a 3. percben az ELTE szerezte meg, hiszen a 3. percben Haraszti passza után Rigó szerzett vezetést. A tesiseknek is volt válasza rá, Tagyi hibáját Kardosi használta ki és hatalmas gólt vágott a rövidbe. Nem kellett sokat várni a 3. gólra sem, hiszen Csáki – Zeke egyik első labdaérintéséből bődületes kapufát rúgott majd Gelb elé pattant a labda, aki közvetlen közelről nem hibázott. Félidőre a csapatok 3-1-es állással vonulhattak, Haraszti góljának köszönhetően. A második játékrész elején gyorsan zárkózott a TE, azonban Krár 12 méterről eleresztett lövésére nem volt ellenszere az ELTE-nek, így 3-2-re módosult az állás. Innen azonban beindult az ELTE-s henger és meggyőző játékkal további 4 gólt szerezve nyerte meg az aranyérmet.

TE – ELTE Budapest 2-7

A mérkőzés ITT megtekinthető.

TE: Krischner – Kardosi, Krár, Szalisznyó, Ménes
játszott még: Hajagos-Tóth, Fehér,Váradi,Tatai

ELTE Budapest: Móczik – Pinczi, Rigó, Gelb, Králik
játszott még: Haraszti, Tagyi, Tatai K., Scharek, Drexler,Csáki-Zeke

Gólszerzők: Haraszti 2, Rigó 1, Gelb 1, Scharek 1, Králik 1, Pinczi 1 ill. Kardosi 1, Krár 1

Tagyi Vivien több éve az ELTE-s csapat motorja

Férfi döntő

A napot a férfi döntő, a Final 4 csúcsmérkőzése zárta. Két egyenlő csapat találkozott egymással, azonban az előző napi formából kiindulva talán az SEK tűnt esélyesebbnek az ELTE-s belháborúban. Nagy hiányzója azonban akadt a csapatnak, hiszen kezdőkapusuk piros lapot kapott a csütörtöki találkozókon, továbbá a csapat egyik motorja Péter Ábrahám combja is megsérült. A találkozó nagy iramban és oda-vissza helyzetekkel kezdődött, azonban a félidő derekán Tarpai balos lövése talált helyet a kapuban. Az első játékrészben már több találat nem született, azonban a második félidő két góllal indult rögtön. Először az Oswald – Boros duó hibáját kihasználva Fehér talált a kapuba, majd a szerdán a Haladással futsal bajnoki címet szerző Sipos talált a budapestiek hálójába. Innentől kezdve az ELTE Budapest szinte körbelőtte a kaput vagy pedig Kőfaragó volt kiválóan a helyén. A mérkőzés hajrájára érve a fehér mezesek 5-4-es játékra váltottak, aminek 13 mp a vége előtt meg is lett az eredménye, Gémesi egalizált. A hosszabbításban visszavettek a csapatok az iramból, itt már egyik csapat sem szeretett volna vereséget szenvedni, azonban Dunai centerezését követően végül Bencsik talált a kapuba a hosszabbítás második félidejének elején. Az állás innen már nem változott az ELTE Budapest egy nagyon izgalmas találkozón védte meg címét.

ELTE Budapest – ELTE SEK 2-2 (hosszabbítás után 3-2)

A mérkőzés ITT megtekinthető.

ELTE Budapest: Oswald – Tarpai, Boros, Várkonyi, Gémesi
játszott még: Dunai, Bartucz, Kupás, Márki, Lengyel, Németi, Haála

ELTE SEK: Kőfaragó – Takács, Fehér, Sipos, Kalamár
játszott még: Szabó, Kiglics, Németh, Albert, Péter

Gólszerzők: Tarpai, Gémesi, Bencsik ill. Sipos, Fehér

Gémesi egyenlítő gólja a második félidő végén

 

A díjátadón a rendezvény védnökei és támogatói köszöntötték a csapatokat és adták át a nyereményeket a helyezettek és a különdíjasok számára.

  • A MEFS részéről : Juhász Péter – főtitkár és Kovács György (főtitkár helyettes)
  • Az ELTE részéről: Dr. Scheuer Gyula – kancellár
  • Az NKE részéről: Finta Zita – campus főigazgató
  • Az MLSZ részéről Lovász Tamás – MLSZ Budapesti igazgatóság, igazgató
  • Kovács Kálmán – 56 x válogatott labdarúgó, 5x magyar bajnok
  • Az NKE részéről: Nagy Gergely Gyula – NKE sportiroda vezető
  • A BEAC részéről Simon Gábor – BEAC igazgató

Végeredmény

Női

Legjobb játékos: Haraszti Fanni (ELTE Budapest)

Legjobb kapus: Móczik Alexandra (ELTE Budapest)

Gólkirály: Adminisztràciós hiba történt,nem Kràr Edina (TE) hanem Eigner Eszter (Pécs) a gólkirály. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért.

1.Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest

2.Testnevelési Egyetem

3.Pécsi Tudományegyetem

4.Eszterházy Károly Egyetem

 

Férfi

Legjobb játékos: Sipos Gergő (ELTE SEK)

Legjobb kapus: Oswald Dániel (ELTE Budapest)

Gólkirály: Tarpai Dániel (ELTE Budapest), Melegh Csongor (BCE), Kőfaragó Szilárd (ELTE SEK)

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest

2.Eötvös Loránd Tudományegyetem, SEK

3. Miskolci Egyetem

4.Budapesti Corvinus Egyetem

 

Köszönjük a MEFS-nek, az NKE-nek, a BLSZ-nek és a BEAC-nak a támogatást, nélkülük ez a rendezvény nem tudott volna megvalósulni!

Hajrá Egyetemi Sport, Hajrá futsal! Jövőre ugyanitt talákozunk!

Fotó: Gyüre Balázs (ELTEonline)