Még pislákol a remény lángja: Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a BEAC az alsóház bajnoka ellen – BEAC Foci
Bezár

Még pislákol a remény lángja: Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna a BEAC az alsóház bajnoka ellen

beac-újpest pre    

Életben tartaná a bennmaradásról szőtt álmait az ELTE-BEAC, amely az alsóházi tabellát már biztosan első helyen záró Újpestet fogadja a Sport11-ben.

Habár remekül indult a rájátszás az ELTE-BEAC számára, két körrel a vége előtt – köszönhetően a legutóbbi három forduló eredményeinek – a kiesés szélére sodródott a Férfi Futsal NB1-ben. Béni Zoltán fiai hazai pályán sokáig legyőzhetetlennek bizonyultak a playoffban, hiszen a Magyar Futsal Akadémiát 1-0-ra, a Nyírbátort 5-1-re, a Rubeolát pedig 6-2-re győzték le, azonban a Nyíregyháza elleni elképesztő fordítást követő annál is elképesztőbb összeomlás a végjátékban, mintha – főként mentálisan – megfogta volna a csapatot. Merthogy a szabolcsiak elleni vereségnél az MFA elleni fiaskó még fájóbbnak bizonyult, a 3-2-es állás után ugyanis bár nagyot küzdött a BEAC, a helyzetek és kapufák garmadája, továbbá az emberelőny nyújtotta esély ellenére nem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést és így begyűjteni a három, vagy a most már igencsak vágyott egy pontot.

Ezzel az utolsó előtti fordulót az utolsó előtti helyen kezdi meg a Béni-csapat és abban a reményben lép a Sport11 parkettjére, hogy abszolválni tudja a győzelemért járó három pontot az Újpest ellen, miközben a többi meccs eredményei is megfelelően alakulnak. A lila-fehérek ugyanakkor egyértelműen kimagaslanak az alsóházi mezőnyből, nyolc bajnokijukból ötször diadalmaskodtak, miközben csak egyszer, az MFA-tól szenvedtek vereséget hazai környezetben és munka ünnepén eldőlt, hogy már biztosan megnyerik az alsóházat. Az azóta lejátszott öt csörtéből 13 pontot realizáltak, mindezt úgy, hogy ezeken legalább háromszor beköszöntek.

A negyedik kerületiek ráadásul az alapaszakasz mindkét meccsén öt gólt jegyeztek a mieink ellen, igaz, az újpesti visszavágón egyetemistáink is megtették ugyanezt, így végül egy közönségszórakoztató összecsapáson osztozkodtak a pontokon a felek. A rájátszás 4. fordulójában aztán szintén potyogtak a gólok és bár Vadászi Edward, Szini László és volt csapatának Dunai András is betalált, mégis az Újpest örülhetett. Németh Péter csapatában tud több válogatott játékost is, köztük a bajnokság góllövőlistájának éllovasát, Suscsák Mátét, vagy a 134-szeres válogatott Harnisch Ákost is, miközben Horváth Barnabás és Kinics Bálint korábban a BEAC-ot erősítették, amely hosszú idő után teljes sorral készülhet a hétfői sorsdöntő derbire. Ez bár bizakodásra adhat okot, ugyanakkor kizárólag egy esetben maradhat felszínen: Ha nyer.

Ami a kör további párosításait illeti, a Nyírbátor 8-0-ra ‘lesimázta’ hazai környezetben a Rubeola csapatát és ezzel biztosította elsőosztályú tagságát a következő idényre, míg a csömöriek kiestek. A két 16 pontos, a Nyíregyháza és az MFA a szabolcsi megyeszékhelyen feszül egymásnak és amelyikük két vállra fekteti a másikat, szintén ott lehet a szeptemberi 12-es mezőnyben. Csakhogy, amennyiben két alakulat döntetlenre végez egymással, a több győzelem rangsorol, ez pedig az alapszakszbeli eredményekkel együtt azt jelentené, hogy a BEAC búcsúzik a végelszámoláskor.

Béni ZoltánMatematikailag még maradt esélyünk arra, hogy meg váltsuk a jövő évi első osztályú tagságunkat. Ennek fényében telt az elmúlt időszak. Nehéz megélni ezt a hullámvasútat látszódik a játékosokon és én is az utolsó tartalékaimat mozgósítom. Viszont az edzéseken érződik a feszültség, ami jelen esetben segíti a munkát és nem agóniába tol minket. Tudja és érzi mindenki mennyire megnehezítettük a saját sorsunk, de szeretnénk a szezont két győzelemmel zárni és minden esélyt megadni magunknak és a sorsnak, hogy jövőre is itt legyünk. A többi már sajnos nem rajtunk múlik.

Dunai András: Sajnos az elmúlt hetek mérkőzései nem úgy alakultak, ahogy terveztük. Ennek ellenére még mindig van esély a bent maradásra, ám innentől kezdve, ha meg is teszünk mindent és százszázalékot teljesítünk, akkor is alakulhat úgy a vége, hogy a többi eredmény miatt a vonal alá kerülünk! De ezzel egészen addig nem foglalkozhatunk, ameddig minimális esélyünk is van az osztályban maradásra. Hétfőn, ahogy a rájátszásban eddig sem feltartott kézzel megyünk a pályára, hanem keményen beleállunk és győzelemre fogunk játszani. Az Újpest a legjobb csapat az alsóházban, ám célját már elérte — megnyerte a rájátszást — így nekik a mérkőzés teljesen tét nélküli és ez a mi javunkra billentheti a mérleget.

Férfi Futsal NBI., Alsóházi rájátszás
9. forduló
ELTE-BEAC – Újpest FC – 220 VOLT
Helyszín: Sport11, Budapest.
Időpont: május 15., 20:15
Jegyár: 1000 Ft
Élő közvetítés: 1898 BEAC – Youtube https://www.youtube.com/@eltesport