MK negyeddőntő: ha 25 percig tartott volna a mérkőzés… – BEAC Foci
Bezár

MK negyeddőntő: ha 25 percig tartott volna a mérkőzés…

...akkor igencsak megleptük volna a Haladás csapatát, hiszen a második félidő elején, mindössze két góllal vezetett az NB1 egyik esélyese.

A találkozót nagy várakozással fogadta csapatunk, hiszen a keret legtöbbje nem játszott még ilyen nagyszámú publikum előtt. Kiváló pálya, profi körülmények várták a csapatokat a Savaria Arénában, a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A találkozót az esélyeknek megfelelően a Hali kezdte jobban, mi a szoros védekezésre helyeztük a hangsúlyt és onnan próbáltunk meg kontrákkal veszélyeztetni. A gólcsendet Santos – a hazai csapat új szerzeménye – törte meg az 5. percben. A csapatunkat azonban nem fogta meg a gól, és Dajka egy szép támadás után talált az üresen tátongó kapuba a 8. percben. A következő 10 perc a zöld-fehéreké volt egyértelműen, beszorultunk a kapunk elé és az időnként 5-4-es játékra váltó hazaiak 3 góllal terhelték meg kapunkat.

Szini a második félidő elején, egy szép kontra után talált be Sásdi hálójába

 

A második félidőt nagy elánnal kezdtük, ami a gólok számában is meglátszott. Egy Sajben-Péntek-Dajka-Szini összjátékot követően szép támadással faragtuk két gólosra hátrányunkat a 24.percben. Majd ismét jött Santos, aki ebben a félidőben is kétszer talált a kapunkba és a játékrész derekán már néggyel vezettek a Turzó-fiúk. A hajrára sajnos csapatunk kicsit elfogyott, és fejet kellett hajtanunk az osztálynyi különbségnek. A hazaiak a mérkőzés utolsó “negyedében” 4 gólt szereztek, és megérdemelten nyerték meg a találkozót. Azonban csapatunknak sincs szégyenkezni valója, hiszen becsületesen helytálltunk az ország egyik legjobb csapata ellen.

Swietelsky Haladás – ELTE-BEAC 10-2

Kezdőcsapat: Sajben (k) – Árendás (c), Szini, Péntek, Dajka
Cserék:
Máthé (k), Petróczi, Szabó, Lugosi, Gáspár, Dunai, Erdősi, Béni, Bereczky
Gólszerzők:
Szini, Dajka

Béni Zoltán (ELTE-BEAC, megbízott edző): 
Próbáltunk a realitás talaján maradni és olyan eredményt elérni, hogy egy hét múlva minél több ember jöjjön ki az egyetemi csarnokunkba. Azt gondolom, hogy körülbelül a második félidő közepéig éles mérkőzésben is maradtunk, ott azonban már nem bírtuk tovább a koncentráció ily magas szintjét és a Hali el lépett tőlünk. A különbség ellenére azt gondolom nem kell szégyenkeznünk, mert ha megkérdeznénk az ellenfél játékosait, akkor nem hiszem, hogy azt mondanák, hogy könnyű mérkőzésük lett volna. Egy hét múlva hazai környezetben még izgalmasabb mérkőzéssel szeretnénk mind a kilátogató közönségünket, mind magunkat megörvendeztetni.

Turzó József (Swietelsky-Haladás):
Mindenképp sokat tettünk a győzelemért,mert érvényesíteni akartuk a papirformát. Végig tisztelve a nagyon szimpatikus ellenfelünket mindent megtettünk a céljainkért. Egy lépéssel közelebb kerültünk,de fontos,hogy végig koncentráltak maradjunk a párharc során.

Jövő héten szerdán 19.00-tól látjuk vendégül a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján a Haladást. Bízunk benne, hogy megtelik a  egyetemi csarnokunk és egy jó hangulatú mérkőzésen tudunk minél szorosabb eredményt elérni az NB1-es ellenfelünk ellen. Cheerleader showval, tombolával és ingyen sörrel várunk minden érdeklődőt a BEAC csarnokba!

A teljes mérkőzést az alábbi linken tudjátok megtekinteni:

#csakabeac