MK Negyeddöntő: Haladás – ELTE-BEAC – BEAC Foci
Bezár

MK Negyeddöntő: Haladás – ELTE-BEAC

Február 14-én, szerdán csapatunk a Savaria Arénában, Szombathelyen csap össze az NB1-ben a harmadik helyen álló Swietelsky Haladással.

A tárgyilagos esélylatolgatás meghagytuk a Futsal-Hungarynak mi pedig a rendhagyó mérkőzésre egy rendhagyó beharangozóval készültünk, hiszen megszólaltattuk Turzó Józsefet, a Haladás mesterét, aki az MVFC-vel már egyszer az NB1 csúcsára is felért, továbbá Gyurcsányi Zsoltot a Haladás 132x válogatott futsalosát!

Turzó József

Még friss az élmény, de kérlek értékeld néhány szóban a hétfői Fradi elleni találkozótokat. Néztük a meccset, a végjáték igazi heroikus küzdelmet hozott…Hogy sikerült az új igazolások bemutatkozása?
Igen eléggé heroikus volt, alábbhagyott a koncentráció és buta egyéni hibákat követtünk el, és a Ferencváros megérdemelten vitt el egy pontot tőlünk. A brazil Andinho góllal mutatkozott be, de úgy gondolom ő fog ennél sokkal jobban is játszani. Míg Dróth Zoli egy csúnya belépő miatt mindössze három percet tölthetett a parketten, rá néhány hetes kihagyás vár.

Dróth Zoli hazacsábításával eddig sem gyenge keretetek tovább erősödött. Mi a célja a Haladásnak az idei évben az NB1-ben illetve a Magyar Kupában? Szerintetek Zolit meg tudjátok tartani a következő szezonra is?
Zoli hazatérése csak ideglenes, még szerződés köti kazah klubjához. Ő elsősorban a család miatt tért haza. Persze nagyon örülünk neki hogy ezt a kis időt itt tölti nálunk, és remélhetőleg eredményesen. Úgy gondolom javultak az esélyeink a két nagy csapat (Győr és Berettyó) ellen, de még mindig előttünk járnak játékos állományban. De mindent meg fogunk tenni a szezon során, hogy az eddigi elért legjobb helyezéseket javítsuk a Haladás színeiben.

Futószalagon jönnek a meccsek a következő két hétben az NB1-ben és a Magyar Kupában is. Változik-e a felkészülés módja egy alacsonyabb osztályból érkező ellenfél esetén? Hogyan készültök a szerdai ELTE-BEAC elleni találkozóra?
Nem változik, minden mérkőzésre tisztességgel fel kell készülnünk, hiszen ebben az évben is megtanultuk, hogy nincsenek könnyű mérkőzések és ellenfelek. Mindenképp szeretnénk bekerülni a Final Fourba, de tudjuk hogy ezért meg kell küzdeni.

Tudjuk, hogy tavaly részt vettél nézőként a MEFOB Futsal Final Fouron Szombathelyen. Fejlettebb futsal kultúrájú országokban a felnőtt futsal egyik fő utánpótlásbázisa, hazánkban sajnos gyerekcipőben jár. Mi a véleményed az egyetemi futsalról és a korosztályban rejlő lehetőségekről?
Nem csak az egyetem, hanem maga az iskolai rendszerben óriási bázis lehetőség rejlik a futsal utánpótlás számára. Egy olyan tömegesítés lehetne elérni az iskolák, középiskolák, egyetemek “futsalosításával”, ami hosszú időre megfelelő alapot nyújthatna a sportunknak. Ahogy tudom vannak erre törekvések a közeljövőben.

Turzó József tavaly decemberben került a Haladás élére Kép forrása: HungarySport.hu

Gyurcsányi Zsolt

Ha jól informáltak vagyunk az utóbbi hetekben kisebb sérülés hátráltatta a munkád, azonban hétfőn láthattuk ez már a múlté, hiszen kétszer is betaláltál a Fradi ellen. Miért kellett kihagynod az MVFC elleni rangadót?
Igen, egy vádliszakadáson vagyok túl, három hét pihenőt kellett tartanom. Február elején kezdtem el a labdás edzéseket és a Fradi ellen szerencsére, már tudtam játszani. Örülök, hogy góllal kezdhettem a sérülés után ?. Az MVFC elleni mérkőzést épp emiatt a vádliszakadás miatt hagytam ki.

132 válogatottság áll az örökranglistán a neved mellett. Sok jó meccs, sok szép emlék. Ki tudnál esetleg emelni egyet?
Kiemelni? Talán a 2010-es hazai rendezésű EB-t, ahol közel 8.000 magyar szurkoló előtt játszahattam, ettől többen csak Brazíliában voltak a Világkupán, ott 10 000 ember szurkolt kint a meccsünkön.

Milyen az idei Haladásban futsalozni? Sok jó játékosotok van, azonban néha nehezen fér meg a sok dudás egy csárdában. Realitás az idei bajnoki címről beszélni?
Talán mondhatom, hogy az idei szezonban a legerősebb a keretünk. Sikerült jó pár külföldi játékost igazolni, valamint hazahozni Dróth Zolit Kazahsztánból. Helyén kell kezelni a bajnoki címet. Természetesen meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, de rajtunk kívül két három csapat is ugyanígy van ezzel. Ezt a sok jó embert, össze kell még csiszolni csapaton belül, de nem lesz ezzel probléma!

Tudjuk hogy életed a futsal, azonban kíváncsiak vagyunk milyen terveid vannak, ami után szögre akasztod a futsal cipőd? Szeretnél a sport közelében maradni?
Remélem, van még a lábamban annyi, hogy ne ezen gondolkodjak egyelőre ?

Láttuk a bajnokikon rendszerint 800-1000 néző van a Savaria Arénában. Milyen meccsre számítasz szerdán az ELTE-BEAC ellen, hét közben is megtelhet az csarnok?
A hétfői Fradi elleni meccsen közel 1.600 ember volt kint, remélem ehhez közel állunk majd szerdán is. Szoros mérkőzésre számítok, tudjuk, hogy esélyesebbek vagyunk, ezért is fogunk mindent megtenni a pályán a győzelemért!

Gyurcsányi Zsolt két gólt szerzett hétfőn az FTC ellen Kép forrása: vaol.hu

 

Köszönjük szépen, hogy rendelkezésünkre álltatok! Mi már nagyon várjuk az esti találkozót, bízunk benne hogy megtelik a csarnok és egy jó hangulatú izgalmas kupatalálkozó vár a csapatokra!

#csakabeac