Nagyot fordult a világ Újbudán: A Nyírbátort is legyőzte, elkerült a kiesőzónából az ELTE-BEAC – BEAC Foci
Bezár

Nagyot fordult a világ Újbudán: A Nyírbátort is legyőzte, elkerült a kiesőzónából az ELTE-BEAC

beac-nyírbátor

A Magyar Futsal Akadémia után a szabolcsiakat is két vállra fektették Béni Zoltán fiai, ezzel továbbra is veretlenek a playoffban egyetemistáink. 

A gyengébb alapszakasz-teljesítményt követően, a rájátszásban egész más arcát mutatja az ELTE-BEAC, amely a Nyíregyháza elleni döntetlennel megalapozta az MFA elleni hétfői sikert és abban a reményben fogadta csütörtök este a szabolcsiak ellen szintén győzni tudó Nyírbátort, hogy újabb három ponttal gazdagodik.

Baksa Csaba eltiltás miatt nem számíthatott egyik kulcsemberére, a 37-szeres magyar válogatott Siska Gergőre, ugyanakkor a góllövőlista második helyezettje, Szentes Bíró Tamás és az előző bajnokin győztes gólt jegyző Szabó Steven is ott volt az Újbudára utazó keretben, míg Béni Zoltán a sérülés miatt kimaradó Boros Roland helyett Spáth Mártont nevezte a keretbe, Kiss Gábort pedig betegsége miatt továbbra is nélkülöznie kellett.

Nem is kezdte rosszul a találkozót a BEAC, amely az első öt percben kapujához szegezte a vendégeket, ám az utánpótlás-válogatott Bartha Balázs találatával a ‘Bátor szerzett vezetést. A nyolcadik percben Gémesi végezhetett el jó helyről szabadrúgást, élesen belőtt labdáját követően pedig Kovács Gergely volt jókor, jó helyen, közvetlen közelről a kapuba kotorta a labdát. Ez lélektanilag jót tett a BEAC-nak, noha a játékrész második felében talán kevésbé tudta dominálni a mérkőzést, mint előtte. Ennek ellenére még a szünet előtt megszerezte a vezetést, amikor Fülöp káprázatos labdáját Dunai András váltotta gólra.

Tarjáni Péter tette fel az i-re a pontot, harmadszor volt eredményes ebben a szezonban (Fotó Simó Szabolcs).

 

A fordulást követően bár helyzetek szép számmal adódtak mindkét együttes előtt, gólokra nem sikerült konvertálni ezeket, ebben a védelem és Oswald újabb remek teljesítménye is nagy szerepet játszott a mieinknél – volt, hogy ziccert fogott, volt, hogy kapufára tolt egy közeli próbálkozást és volt hogy a felső sarokba igyekvő labdát szedte ki elképesztő mozdulattal Szabó lövésénél, de Dobi is nagyszerűen védett a másik kapu előtt. Bő tíz perccel a vége előtt aztán, szögletből Gémesi rajzolta oda a labdát Fülöp lábára, aki nem ‘teketóriázott’, kapásból tüzelt – a labda pedig Dobi lábai között elsuhanva a hálóban kötött ki. Néhány másodpercre rá Fülöp akár duplázhatott is volna, de ekkor még lövése a keresztlécen csattant, szűk öt perccel később viszont már nem: saját térfelén előbb megszerezte a játékszert, majd egy csodás csellel Szucsányit otthagyva Dunaihoz passzolt, ő pedig ahelyett, hogy gólhelyzetben kapura tette volna a labdát, inkább Fülöp elé tálalt, játékostársa pedig az üres kapuba gurított – a szezon egyik, ha nem a legszebb és egyben legfontosabb találatát szerezve ezzel. Öt a négy elleni játékra váltott a szabolcsi egylet, de ebből is a BEAC jött ki jól, két perccel a hármas sípszó előtt Tarjáni lopott labdát a saját térfelén, majd – kialakítva a végeredményt – gondolkodás nélkül a kapuba emelt. A BEAC 5-1-es győzelmével továbbra is veretlen a rájátszásban és először ebben az idényben, biztosan nem a kiesőzónából várhatja a következő, Újpest elleni (március 27.) idegenbeli találkozót.

NB I, Alsóházi Rájátszás, 3. forduló

ELTE-BEAC-Nyírbátor 5-1

Kezdőcsapat: Oswald (k), Vadászi, Szini, Tarjáni, Szekér.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Gémesi, Kovács, Spáth, Dunai, Fülöp, Károly, Dauner. 

Gólszerzők: Fülöp (2), Dunai, Kovács, Tarjáni, illetve Bartha.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!