Nagyvadat ejtett a #youplay! – BEAC Foci
Bezár

Nagyvadat ejtett a #youplay!

A listavezető hatalmas meglepetésre 6-0 vereséget szenvedett a #youplay otthonában, a Sördögök és a Másnap győzelmével tapad az élmezőnyre!

Két, a tabellán egymástól távol helyezkedő csapat mérkőzésével vette kezdetét az Újbuda Bajnokság csütörtöki, vagyis a Nyilasi Liga 8. játéknapja: a dobogóra (annak minél magasabb fokára) törő FC Sördögök csaptak össze a Szent Anna FC-vel. Utóbbiak első pontjuk/pontjaik megszerzésének reményében léptek pályára. A házi gólkirály Hursán és Nagy is betalált részükről, balszerencséjükre azonban mindkét góljukra egy duplázó jutott a másik oldalon: Gyurics és Ezer is kétszer mattolta a „szentek” hálóőrét, igazolva ezzel a papírformát. Pontszámban utol is érték a két meccsel kevesebbet játszó Gambrinust. A Szent Anna maradt a sereghajtó pozícióban.

Az FC Sördögök tapad az élmezőnyre, jelenleg a dobogó legalsó fokát foglalják el Kóczán Krisztiánék

 

Középmezőnybeli csörte következett a sorban, az FC Másnap és a TOR között. Pontegyenlőséggel álltak a tabellán a kezdősípszó pillanatában, a tét tehát a dobogóhoz való felzárkózás volt. A „hazai” csapat játékosai nevükhöz mondhatni méltatlanul mozogtak a pályán, kisebb időszakokat leszámítva az történt a pályán, amit ők akartak. Erre a meccsre is jutott duplázó a másnapos Papp személyében, vezetésével csapata végig kézben tudta tartani az eseményeket, és végül az első meccset hajszálra koppintva 4-2-es győzelmet aratott, ezzel, 3 ponttal meglépett ellenfelétől.

A listavezető nézett farkasszemet a góllövőlista élmezőnyét uraló csapattal, vagyis BKV Előre – #YouPlay meccsel folytatódott a játéknap. A papírforma BKV győzelmet ígért, azonban a YouPlay két meccsel kevesebbet játszva is „csak” 10 egységgel volt lemaradva, a vesztett pontok tekintetében tehát nem volt köztük nagy különbség. A YouPlay az eddigi fordulókban látott gólerős játékot produkálta, az éllovas azonban nem találta a ritmust: amíg ők ziccereket rontottak, addig a mesterhármast jegyző Pinkóczi Tibor vezette ellenfelük a végére kiütésessé érlelte a különbséget: 6-0 lett a vége!

A végére a nap egyetlen olyan mérkőzése maradt, amelyen egy játékos sem tudott egynél több gólt szerezni. A Zibo és a Grund azzal a céllal feszült egymásnak, hogy felzárkózzanak a felsőházhoz. A szoros mérkőzésen végül ez a Zibonak sikerült, a nap „leggólszegényebb” összecsapásán 3-1-re diadalmaskodtak, így 4 pontra megközelítették a dobogón holtversenyben álló Gambrinus-Sördögök duót.

Sajnos az 1899 nem tudott kiállni a találkozóra csütörtökön, így az Abszint Alakulat “nyerte” az alsó házi derbyt zöld asztalnál, 5-0-ra.

A góllövőlistán a dobogóra törő  youplay csapat mesterlövészei Hegedűs, Joós illetve Baracsi áll az élen!

A bajnokságot nagy arányú veresége ellenére is vezeti a BKV Hátra. A játéknap jelenlegi állása itt tekinthető meg.

A BKV Hátra elszenvedte első vereségét, igaz továbbra is az élen tanyáznak