NB 1 U20 évértékelés: hajszálon múlott a dobogó! – BEAC Foci
Bezár

NB 1 U20 évértékelés: hajszálon múlott a dobogó!

Évet zárunk a legidősebb utánpótlás csapatunkkal is...

U20-as csapatunk a tavalyi évben az NB2-es bajnokságban szerepelt és ott az Airnergy mögött jutott tovább a csoportból, majd egy hektikus középdöntőn búcsúzott a kupa rendszerű bajnokságtól. Ahogy az alsóbb korosztálynál is, szerettük volna komolyabb kihívás és folyamatos játéklehetőség elé állítani a srácokat, így neveztük őket az első osztályba. Érdekesség, hogy a Rubeola FC Csömör és a Göcsej – ZUSC csapatán kívül mindössze mi indultunk a legfelső osztályban azon csapatok közül, akik felnőttcsapata az NB2-ben szerepel, így nagy várakozásokkal kezdtük a szezont. A srácok végül az 6. helyen végeztek, 13 értékes győzelmet aratva és 42 pontot gyűjtve, azonban a bajnokság kiegyenlítettségét jelzi, hogy az utolsó fordulóig esélyünk volt a bronzérem megszerzésére! Az U20 egy része a szezon második felére az NB2-es csapat meghatározó játékosaivá váltak, és akik eddig még nem mutatkozhattak be a felnőtt csapatban azok előtt is nyitva az út, csak tenniük kell érte! Sajben Marcell a csapat vezetőedzőjét kivételesen Árendás Tamás a szakosztály vezetője kérdezte.

Milyen célokkal vágtatok neki az idei évnek?

Hasonló célokkal vágtunk neki az évnek, mint az előző években. Szerettünk volna minél jobb helyen végezni, azonban a srácok fiatalos lendülete és sikervágya néha túlzó szóval én próbáltam őket a földön tartani. A fiúk tehetségét és elszántságát figyelembe véve az első NB1-es évünkben az első 6 hely egyikétől már boldog lettem volna a szezon előtt, az meg már csak hab volt a tortán hogy az utolsó fordulóig megvolt a matematikai esélyünk az éremszerzésre. A tabellán elfoglalt helyezésnél véleményem szerint fontosabb azonban az, hogy a játékosok minél több futsalspecifikus dologgal ismerkedjenek meg és az is, hogy a magánéletben is szeretnénk számukra kellő iránymutatást nyújtani. Büszkék vagyunk rá, hogy a 12. évfolyamos játékosaink legtöbbje jövőre a legjobb budapesti egyetemeken tanulnak majd!

Dajka Krisztofer 36 góllal zárta a szezont az U20-as bajnokságban

 

Ha egy szóval kellene jellemezned a szezont, mi lenne az?

Legyen inkább kettő.
Küzdelem és küzdeni tudás.

Sok alkalommal épp, hogy csak összejöttünk a mérkőzésekre a nagypályás találkozók miatt. Ez részben befolyásolta szereplésünket is, ám a CSAPAT minden nehéz helyzetben együtt volt ez segített számunkra sokszor.

Mi a csapatod legfőbb erőssége? Mire vagy a legbüszkébb az idei évből?

Lehet sok jó játékosod, ám ha nincs meg a megfelelő kohézió az edző és a csapat között, továbbá ha a csapat tagjai nem tudnak együttműködni. A srácok nagyon sok helyről érkeztek, azonban az a különlegesen jó hangulat, amiben egész évben dolgoztunk egy nagyon jó CSAPATtá kovácsolt össze minket. Örülök, hogy velük dolgozhattam / dolgozhatok.

Fontos megemlíteni azt is, hogy az NBII-es csapatunkban kulcsszerephez jutott az idény végére: a Lugosi, Dajka, Boros, Varjú, Szekér ötös fogat, továbbá Tóth Marci is több alkalommal lehetőséget kapott a bizonyításra a kapuban. Bízunk benne, hogy a következő idényben már ezen a szinten is komolyabb célokért tudunk majd küzdeni és az meg csak a srácokon múlik, hogy mit hoznak ki az előttük kínálkozó lehetőségekből!

A Romhány elleni alsóházi rangadón harcolta ki felnőtt csapatunk a bennmaradást. A 29 alsóházi találatunkból 21 gólt U20-as korú játékos szerzett

 

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

Sok kifejezetten izgalmas meccset játszottunk. Legszívesebben az RFC Csömör elleni két nagyon jó színvonalú találkozóra, továbbá az ETO Futsal két legyőzésére emlékszem vissza. Ezeken a meccseken a srácok hozták a kellő extra teljesítményt, ami egy nálunk magasabban jegyzett válogatottakkal teletűzdelt csapat legyőzéséhez kell!

Öröm, az ETO elleni hazai győzelem után

 

Milyen problémákkal kellett szembenézned az év során?

Egy csapat, egy társaság életében mindig vannak és lesznek problémák. Úgy gondolom, ezeket megelőzni nem lehet, de konstruktív gondolkodással törekednünk kell arra, hogy minél jobban meg tudjuk oldani őket.

Melyik ellenfél játéka tetszett a leginkább?

A tabella első felében végzett csapatok egytől egyig kiváló játékerőt képviselnek, ezért is volt ilyen szoros a bajnokság. Azonban mégis inkább az alsóbb régiókban végző Veszprém Futsal csapatát emelném ki, ahol Németh Gabi kollégám nagyon jó munkát végzett véleményem szerint. A helyezésük nem tükrözi hűen csapatuk valódi erejét.

Lugosi (csapatkapitány ) – Szekér és Boros nagyon sokat dolgozott idén a csapatért

Hogy látod az utánpótlás helyzetét a futsalban? Vársz-e előrelépést a közeljövőben?

Sajnos továbbra sem tudja átlépni a futsal a labdarúgásban „mostohagyerek” státuszt. Ami számomra elkeserítő, hogy több olyan futsalozni akaró srácot TILTANAK a futsaltól, akik BLSZ rendszerű bajnokságban szerepelnek alsóbb osztályban. Sose kértük senkitől azt, hogy engedjék el a nagypálya kárára a srácokat futsalozni, csak azt, hogy jöjjenek, ha épp nem ütköznek a meccsek. Én örülök neki, ha a fiúk nagypályáznak mellette, mivel hiszek benne, hogy a két szakág közreműködése erősíti a gyerekeket a fejlődésben. Várok- e előrelépést?…inkább nagyon bízom benne, hogy a fiatalabb felkészült edzői generáció már nyitottabban áll majd a két sportág együttműködéséhez!

Együtt tud-e maradni a csapat a következő évben? Milyen célokkal vághattok neki a felkészülésnek?

Sajnos a csapat ilyen formában nem tud majd együtt maradni, hiszen egy komplett sornyi játékos kiöregedett, azonban a csapat magja megmarad. Erre a magra a felnőtt csapatban is számítunk majd az idény során. Továbbá örömteli az is, hogy Szekér Zoli az idei U20-ból kinőve, az NB2 mellett jövőre már sportösztöndíjasként is segíti a szakosztály munkáját!

Aki ismeri habitusomat, az tudja, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy minőségileg pótoljuk a 3-4 kiöregedő játékosunk. Erre az elsődleges forrásunk Béni Zoli kollégám és a Budai 11 FC 2001-es születésű játékosai lesznek, akik közül már sokan bizonyították tehetségüket a fiatalabbak között. Ha ilyen mértékben fejlődnek továbbra is a srácok, jövőre ismét az NB 1 meghatározó csapatai leszünk! 🙂