Futsal NB1: U17-U20 négy pont Csömörről – BEAC Foci
Bezár

Futsal NB1: U17-U20 négy pont Csömörről

Az NB1-es utánpótlásbajnokság második fordulójában Csömörön jártunk, ahol a futsal társadalom egyik legnagyobb hagyományokkal bíró csapatának a Rubeola FC-nek voltunk a vendégei.

U17

Idén nagyon nagy keret áll Béni Zoltán rendelkezésére, akik az U17 NB1-es bajnokságban eddig száz százalékosak. Az első mérkőzésen a fiatalok (2002) parádéztak, Csömörön pedig az idősebbek (2001) szerepeltek kiválóan. A futsalt még tanuló csapatunk lerakta névjegyét az első osztályban, bízunk benne hogy a folytatásban is hasonlóan tudnak koncentrálni és teljesíteni. A főként 2002-2004 játékosokkal felálló Rubeola FC Csömör szimpatikus és lelkes csapat benyomását keltette, és szerintünk a srácok a jövő évi bajnokságban már komoly meglepetéseket is tudnak szerezni!

RFC Csömör – ELTE-BEAC 1-11

Kezdőcsapat: Daradics (k) – Dévai, Czika (c), Abaházi. Deésy
Cserék: Schuszter, Farkas, Makács, Baráth, Nagy Fialovszky
Gólszerzők: Deésy (2), Abaházi (2), Czika (2), Nagy (2), Farkas, Makács, Fialovszky

Béni Zoltán: Az első félidőt kicsit görcsösen kezdtük akadozott a gépezet, azonban viszonylag hamar jött a görcsoldó vezető találatunk, aminek köszönhetően ismét egy nagy különbségű győzelmet tudtunk aratni. A mérkőzés után felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a különbség túlzó, még nem futsalozunk és rengeteg teendőnk van. Szerencsére a játékosok partnerek a munkában és remélhetőleg ahogy megyünk bele a szezonba úgy fejlődnek majd a játékosok mind egyénileg mind csapatszinten!

U17

U20

Csütörtökön az U17 csapat után, U20 csapatunk is parkettre lépett Csömörön. A Csömör csapata rutinos és jó csapatnak számít a legidősebb utánpótlás bajnokságban, hiszen Takó mester fiai közül legtöbben állandó szerepet kapnak a NB2-ben feljutásért küzdő felnőtt csapatban és ketten pedig az utánpótlás válogatottban is az alapemberek közé tartoznak.
 
Az első félidő kiegyenlítettre sikerült, a hazaiak irányították a játékot, de jól álltuk a sarat a védekezésünk jól működött. A félidő második felében már egyre többet kerültünk a kapu elé mi is, főleg pontrúgásokból és kontrákból veszélyeztettünk. Az első játékrészben végül nem született találat, így 0-0 eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.
 
A második félidőre a ‘tigrisek’ jöttek ki jobban, és temérdek helyzetet alakítottak ki kapunk előtt, de amikor a csapat már verve volt a parádésan védő Tóth Marci óvta meg kapunkat a góltól. A harmincadik perchez közeledve már sejthető volt, hogy a végére marad a döntés. Ez így is lett, és a 37. percben egy védekezési hiba után oldalberúgásból Nehéz  parádés lövést eresztett el, ami után vezetést szereztek a hazaiak. A maradék 2,5 perc heroikusra sikeredett hiszen Diós szűk két perccel a vége előtt egyenlített azonban arra nem sokan tettek volna hogy az utolsó 7 mp-ben két találat is születik majd. A 39.perc végén Víz parádés keresztpasszába Kiss ‘stukkolt’ bele, és szerezte meg a vezetést a fekete-sárgáknak. A csapatban azonban volt tartás és Diós 1.7 mp a vége előtt egalizált.
A játék képe alapján értékes egy pontot szereztünk egy kiválóan felkészített csapat ellen.
 

ELTE-BEAC – RFC Csömör 2-2

 

Kezdőcsapat: Tóth (k) – Diós, Lugosi (c), Dajka, Boros
Cserék: Szekér, Simon, Juhász, Oláh L., Váradi, Oláh B., Kiss (k)
Gólszerzők: Diós (2)
Sajben Marcell: Formálódó csapatunk számára nagy lépés volt az U20-as NB1-es bajnokság hiszen itt már a csapatok nemcsak “erőből” játszanak, hanem futsaloznak. Sokat kell még dolgoznunk ahhoz, ha a bajnokság első felében szeretnénk végezni, de a srácok sokat is tesznek érte.
U20
 
A következő fordulóban Budaörsre látogatunk a Herman Ottó Általános Iskolába, ahol a tavalyi bajnok Aramis csapatának vendégei leszünk. Az Aramis U17-es csapata tavaly negyedik helyen végzett, az U20 pedig országos bajnok lett, így nagyon nehéz találkozók várnak ránk vasárnap!
#csakabeac