Nem bírta el kulcsjátékosai hiányát az ELTE-BEAC – Kétszámjegyű különbséggel nyert a címvédő Budapesten – BEAC Foci
Bezár

Nem bírta el kulcsjátékosai hiányát az ELTE-BEAC – Kétszámjegyű különbséggel nyert a címvédő Budapesten

ELTE-BEAC-Haladás  

Beigazolódott a papírforma: Tucatnyi gólt kaptak egyetemistáink a legutóbbi két NB1-es kiírás bajnokától.

A tabella első hat csapatából már öttel találkozott egyetemi csapatunk, amely a Férfi Futsal NB1 kilencedik fordulójában a legutóbbi két kiírást nyerő, a Bajnokok Ligájából október végén kipottyanó Haladás csapatát fogadta a Sport 11-ben. Béni Zoltán kulcsemberei közül többek közt csapatkapitányára, Szini Lászlóra és Gémesi Áronra sem számíthatott, és tekintve, hogy a szombathelyiek a legutóbbi négy bajnokijukat egyaránt győzelemmel abszolválták – köztük 9-2-re legyőzték az Aramist – egyáltalán nem számíthattak könnyű találkozóra.

Az első lövést a szombathelyiek brazil légiósa, Henrique Diniz eresztette el, de lövése centikkel a kapu fölé vágódott.  Néhány mozzanattal később Rutai Balázs veszélyeztetett. A játék képe egyértelműen kirajzolódott, a vendégek a labdát birtokolták, a BEAC pedig keményen védekezett és próbált a kontrajátékra építeni.

Valamivel több, mint öt perc elteltével egy kavarodást követően Henrique cselezett a hatoson belül, Hoffer pedig véleményesen ugyan, de elütötte a brazil lábát, amiért a játékvezető büntetőt ítélt – a Haladás házi gólkirálya, Dróth Zoltán megszerezve szezonbeli 9. találatát, magabiztosan értékesítette azt (0-1).

Dróth Zoltán büntetőből szerzett vezetést a címvédőnek, végül mesterhármasig jutott (Fotó: Simó Szabolcs).

 

Egy rögzített szituációt követően Arnon Cassemiro duplázta meg a vendégelőnyt (0-2), ami azonban hamar ismét megfeleződött, egy remek kontrát követően Vass Szilárd vette be a vasiak kapuját (1-2).

Tíz perc elteltével Drót adott szépségdíjas labdát a bal oldalán érkező Nagy Kevinnek, aki higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot (1-3).

Hat perccel első játékrész vége előtt tetszetős akciót vezetettek egyetemistáink, de egy labdavesztést követően  a Juan Ramón Calvo Rodríguez csapata is megmutatta, hogy jól tud kontrázni, az ellentámadás végén a vendégek másik brazil légiósa, Henrique Diniz is feliratkozott az eredményjelzőre (1-4).

Arnon Cassemiro egy gólig jutott (Fotó: Simó Szabolcs).

Három és fél perccel az első félidő vége előtt a eldöntötte a lényegi kérdéseket az előző két NB1-es kiírás nyertese, Sipos Gergő  emelte át a kilépő Hoffert (1-5). A BL-ből kipottyanó vasiak ezután sem vettek vissza a tempóból, Hajmási Milán is meglőtte a magáét (1-6).

Csapatunk veszélyesen indította ugyan a második játékrészt, Kiss Gábor lövésénél Homlok volt észnél Rutai Balázs azonban a második játékrész ötödik percében újabb gólt szerzett (1-7).

A Haladás szinte egy percre sem vett vissza a tempóból, tizenegy perccel a vége előtt Dróth duplázott, majd triplázott (1-9), Fülöp öngólt vétett, majd Szalmás és Vatamaniuc-Bartha Dávid is eredményes tudott lenni (1-12).

A kétszámjegyű különbség ellenére, teljesen egyértelmű, hogy nem a BL-szereplővel kell versenyeznie egyetemistáinknak, és a sebek nyalogatására sincs idő, pénteken 19 órakor ugyanis a szintén kiesés ellen küzdő Nyírbátor otthonába utazik csapatunk.

NB I, 9. forduló

ELTE-BEAC-Haladás VSE 1-12

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Kiss Gábor, Tarjáni Péter.

Cserék: Hoffer Csaba (k), Tóth Dávid, Szamosi Péter, Kubitsch Kevin, Appl Kristóf, Horváth Domonkos, Szekér Zoltán, Lugosi Márk, Vass Szilárd.

Gólszerzők: Dróth (3), Cassemiro, Nagy, Henrique, Rutai, Sipos, Hajmási, Szalmás, Vatamaniuc-Bartha, Fülöp (öngól), illetve Vass.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!