Nincs idő az ünneplésre – Nyolc döntő vár az ELTE-BEAC-ra, csütörtökön a Nyírbátor érkezik – BEAC Foci
Bezár

Nincs idő az ünneplésre – Nyolc döntő vár az ELTE-BEAC-ra, csütörtökön a Nyírbátor érkezik

beac-nyírbátor pre      

A hétfői, MFA elleni győzelem után újabb sikerre készülnek egyetemistáink – a Férfi Futsal NB1 rájátszásának 3. fordulójában a Nyírbátort fogadják a Sport11-ben. 

Néhányaknak talán felsejlett az ELTE-BEAC hétfői, Magyar Futsal Akadémia elleni győzelmét követően Neil Armstrong, a Holdra szálláskor elhíresült tételmondata, merthogy bizony kis lépést, ám annál fontosabbat tettek egyetemistáink a bennmaradás felé. Béni Zoltán fiai ugyanakkor az eredmények alakulása miatt egyelőre nincsenek bennmaradó pozícióban – mert a Rubeola az Újpest ellen szerzett pontot, a Nyírbátor pedig győztesen jött ki a szabolcsi derbiből a Nyíregyháza ellen.

A gesztenyét azonban magának kaparhatja ki a BEAC, amely csütörtök este a felszálló ágban lévő Nyírbátort látja majd vendégül. Az alapszakaszban nem sok öröme volt a mieinknek, a zöld-fehérek elleni odavágón 2-1-es, a hazai visszavágón pedig 3-2-es vereséget szenvedtünk, ráadásul egyik meccsen sem voltunk győztes pozícióban, holott a játék képe alapján akár így is lehetett volna. Szentes Bíró Tamással és Szabó Stevennel azonban nem bírt a védelmünk, előbbi három, utóbbi kettő góllal terhelte meg Oswald Dániel kapuját. A Nyírbátor ‘orrnehézségét’ jól mutatja, hogy a csapat 55 góljából 34-et ők ketten jegyeztek. Szentes Bíró a liga mesterlövészeinek listáján második helyen áll, csak Suscsák Máté (27 gól) az Újpest kiválósága van előtte ebben az összevetésben, míg Szabó győztes góllal vette ki a részét a Nyíregyháza legyőzéséből.

Nincs megállás, csütörtök este újabb bajnoki vár az ELTE-BEAC-ra (Fotó: Simó Szabolcs).

A nyírségiekhez hasonlóan a BEAC is remek formában van, a playoffban még veretlen, hazai pályán pedig megszerezte első győzelmét az idényben. Érdekesség, hogy az első és a második körben is téli igazolásaink szállították a pontokat érő gólokat, Vadászi Edward a Nyíregyháza ellen egalizált, míg a IV. kerületből szerződtetett Dunai András megmozdulása hétfőn ‘három pontot hozott a konyhára’. A két egymás elleni meccsen Szini László, illetve Fülöp Viktor és Kiss Gábor is eredményes volt – viszont legutóbbi betegség miatt alighanem kihagyja a ‘hatpontos ütközetet’. Az ingyen sör mellett egy biztos, ha a BEAC három ponttal abszolválja a találkozót – a szezonban először – elhagyja a kiesőzónát.

Béni ZoltánSzükségünk volt erre a sikerre, hogy hitelt adjunk a fogadkozásainknak. Tudjuk, nagyon hosszú még a rájátszás és lesznek más kimenetelű meccseink is. Sajnos Kiss Gabó továbbra is beteg és Boros Rolinak is kiújult a bokasérülése. Az sincs a segítségünkre, hogy – ahogy a szezonban többször is – hétfő-csütörtök ritmusban kell pályára lépnünk, de mint mindig, úgy most is a soron következő feladatot akarjuk megoldani. Ha azt nézem, hogy hétfőn nem volt jó a játékunk, akkor a pozitívum ebben az, hogy csütörtökön javulást várhatunk a labdával való játékunkban. Egy biztos, most is mindent meg fogunk tenni azért, hogy elégedetten jöjjünk le a pályáról!

Gémesi ÁronTudtuk, hogy a rájátszás kezdetével egy teljesen új bajnokság veszi kezdetét, melyben hasonló játékerőt képviselő csapatok fognak nagy csatát folytatni a helyezésekért! Ez már két forduló után bebizonyosodott, hiszen az Újpest kivételével mindenki helyet változtatott a tabellán. Jól kezdtük a rájátszás küzdelmeit, ponttal tudtunk távozni a Nyírségből, amiben még több is benne lehetett volna, majd hétfőn nyerni tudtunk az MFA ellen, azonban ezt a kezdeti hullámot kell még jobban meglovagolni, rátenni még egy lapáttal.
Nagyon kellett a csapatnak a győzelem, a hangulattal sosem volt baj az öltözőben a szezon folyamán, de végre elhitte mindenki, hogy igenis tudunk mérkőzéseket nyerni! Minden időszakban igyekszünk csiszolni a játékunkon, valami újjal előrukkolni, amire szükség is van, mert nüanszokon fog múlni minden az alsóházban. Az utóbbi válogatott szünet is ennek a jegyében telt, úgy gondolom, jól sikerült a rájátszás kezdetére időzíteni a formánkat, közeledünk a céljaink eléréséhez, de sok van vissza a szezonból, gyakorlatilag 8 döntő vár még ránk a szezon hátralevő részében.

Férfi Futsal NBI., Alsóházi rájátszás
3. forduló
ELTE-BEAC – Nyírbátor
Helyszín: Sport11, Budapest.
Időpont: március 13., 20:40
Jegyár: 1000 Ft
Élő közvetítés: 1898 BEAC – Youtube