Női NB2: rég várt győzelem Pécsett! – BEAC Foci
Bezár

Női NB2: rég várt győzelem Pécsett!

Női csapatunk hétvégén Pécsett lépett parkettre a PTE-ÁOK Petőfi SE csapata ellen.

Soltész Levente vasárnap igen szűkös keretre számíthatott a vizsgaidőszak hajrájában, és sajnos új igazolásunk Sütő Zsófia papírjai sem készültek el időre. Azonban a két mezőnycsere ellenére is, a cél egyértelmű volt: elhozni Pécsről a 3 pontot. A mérkőzés első félidejének első felében kiegyenlített játék folyt, nagy bravúrt Szabó Ancsinak mindössze a 12 percben kellett bemutatnia Müller lövésénél, azonban a játékrész hajrája a miénk volt. Helly lövése után csak az égiek és persze a kiválóan védő Siggerud Halle mentette meg az utolsó percekre a hazai kapu elé visszahúzódó Pécset.

A győztes csapat

A második félidőre főként az ELTE dominanciája volt jellemző, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egy oldalberúgást követően Hódi lábáról a hazai kapuba pattant a labda, 0-1. A félidő második felében a Pécs egyre jobban kinyílt, mivel futottak az eredmény után, ami kedvezett nekünk és a találkozó hajrájában Helly Panni rakta fel az i-re a két! pontot. Először egy szabadrúgást követően kotorta a labdát a bal alsóba, majd pedig 5 másodperccel a vége előtt mattolta a Norvég légióst.

Kezdőcsapat: Szabó – Baksai (csk), Tihanyi, Helly, Szöllős
Cserék: Kovács, Horváth-Bors

Gólszerzők: Helly (2), Horváth-Bors

Soltész Levente – vezetőedző:
Az alacsony létszám miatt a stabil védekezésre helyeztük a hangsúlyt, talán ha két-három komolyabb lehetősége volt a hazai csapatnak, de akkor Szabó Ancsi kiválóan avatkozott játékba. A meccs képe hasonlóan alakult mint a hazai találkozón, az 1. félidőben nem tudtuk kihasználni az előttünk adódó lehetőségeket, azonban a második félidőben a lányok magabiztos győzelmet arattak. Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés képét, véleményem szerint az 5-6 gólos siker sem lett volna túlzó.

Baksai Éva – csapatkapitány:
A korai utazás és a szűkös keret ellenére jól kezdett a csapat. Stabilan, szervezetten védekeztünk, de az első félidőben a számos helyzet közül egyet sem sikerült gólra váltanunk. A szünet után , a 24. percben végre megtört a jég, A szünet után , a 24. percben végre megtört a jég, az utolsó percben pedig Helly Panni duplájával állította be a végeredményt.  A játékunkban végig benne volt a győzelem, de a következő meccseken törekednünk kell a hatékonyabb helyzetkihasználásra.

Hétvégén a KRSE csapatát fogadjuk a BEAC csarnokban, szombaton 20.30-tól! Bízunk benne, hogy megtudjuk lepni a menetelő ‘rendőröket’!
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/456242984777934/

A két gólt szerző Helly a csapat húzóembere volt