Papírforma, semmi más: Brazil mesterhármassal fektette két vállra a Berettyó az ELTE-BEAC-ot – BEAC Foci
Bezár

Papírforma, semmi más: Brazil mesterhármassal fektette két vállra a Berettyó az ELTE-BEAC-ot

elte-beac-mvfc berettyóújfalu    

Az előzetes esélyeknek megfelelően mindhárom pontot elhozta a Sport 11-ből a négyszeres bajnok Berettyóújfalu.

A tabellán elfoglalt helyezések és a történelmi múlt alapján, az Aramis, a DEAC, a Kecskemét és a Veszprém után ismét egy nehéz mérkőzés várt csapatunkra a férfi Futsal NB1 hetedik fordulójában, hiszen a négyszeres bajnok MVFC Berettyóújfalu csapatát fogadta a Sport11-ben. A találkozó előtt klubunk külön köszöntötte a lelátón helyet foglaló támogatóinkat, többek közt Újbuda alpolgármestere, Bakay-Nagy Zita, az ELTE rektori megbízottja, Szalay Krisztián, vagy az MLSZ Futsal szakági koordinátora, Mersich Péter is tiszteletét tette az eseményen.

Emellett a klub alaposan adott arra, hogy valóban megünnepelje első osztályú tagságát, hiszen többek közt ingyen sörrel és ajándéktárgyakkal csábította ki a nézőket hétfő esti futsal-csörtére, melyet egyetemi csapatunk sereghajtóként, míg a hajdú-bihariak mindössze egy, az Aramistól elszenvedett vereséggel, negyedikként vártak.

A találkozó nem indult jól, mert Matheus Perreira már a harmadik percben bevette Hoffer Csaba kapuját (0-1). A játék képe nem változott, a hajdú-bihariak támadtak, Béni Zoltán csapata pedig védekezett, Hoffer Csaba többször is bravúrt mutatott be. A játékrész közepén, Takács Zoltán lövésénél már ő sem tudott segíteni, megduplázta előnyét a vendég együttes (0-2).

A félidőben fellépett az ELTE CHEER TEAM is (Fotó: Simó Szabolcs).

A fordulást követően hamar eldöntötte a lényegi kérdéseket a Trencsényi János csapata, Szabó Péter már a második percben eredményes volt (0-3). Alig tíz perccel a vége előtt Matheus duplázott (0-4) a végjátékban pedig mesterhármast jegyzett, innentől kezdve pedig mintha visszavett volna a tempóból a négyszeres magyar bajnok, amely relatíve könnyedén érvényesítette a papírformát.

Egyetemi csapatunk a következő fordulóban a szintén kiesés ellen menekülő Nyíregyházához látogat majd.

 

NB I, 7. forduló

ELTE-BEAC-MVFC Berettyóújfalu 0-6

Kezdőcsapat: Hoffer Csaba (k), Gémesi Áron, Szini László (C), Tóth Dávid, Tarjáni Péter.

Cserék: Oswald Dániel (k), Spáth Márton, Kiss Gábor, Szokoli Milán, Szamosi Péter, Horváth Domonkos, Szekér Zoltán, Dauner Kristóf, Appl Kristóf.

Gólszerzők: Matheus Perreira (3), Szabó Péter (2), Takács Zoltán.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

A mérkőzés összefoglalója: