Rajtol a futsal NB1, mini körkép a BEAC és a Futsal-Hungary szemszögéből! – BEAC Foci
Bezár

Rajtol a futsal NB1, mini körkép a BEAC és a Futsal-Hungary szemszögéből!

NB1 rajt!

Elrajtolt a férfi NBI, és egy találkozót már pénteken le is játszottak, ahol az újonc Nyírbátor hazai pályán legyőzte a szintén újonc Rubeolát. A többi mérkőzésre hétfőn este kerül sor az első játéknapon. Hosszú évek után 10 helyett újra 12 csapatos az élvonalbeli bajnokság, de a lebonyolítás nem változott. Az alapszakasz után felső és alsóházra oszlik a mezőny, és ott újabb két kört játszanak a csapatok. A felsőházban az első két helyezett játssza a bajnoki döntőt, míg a 3.-4. Játszik a bronzéremért. Az alsó ház utolsó két helyezettje automatikusan kiesik. A létszámemeléssel minden csapatnak megnövekedik a mérkőzés szám, az eddigi 26 helyett legalább 32 összecsapás lesz.

Béni Zoltán vezetőedzőnk így várja a szezont

A feljutás óta versenyt futunk az idővel. Más csapatok eltervezik, célként tűzik ki a feljutást, nálunk ez egy kifutott eredmény volt. Amikor eldőlt – hogy tudjuk és akarjuk is vállalni az első osztályt- akkor a legfontosabb cél az volt csakis a már eddig is meglévő egyetemi szemlélet és filozófia mentén tesszük. Ez segítség abban, hogy kijelölje az utat, nehézség azonban, hogy ebben a közegben nem mozog mindenki otthonosan. Fiatal és kevésbé rutinos csapat leszünk akikben megvan a fejlődési potenciál, és akik végig tanulni akarunk és lehetőségeinkhez mérten a legtöbbet kihozni ebből a kihívásból!

Esélylatolgatás

Véleményünk szerint a felső házban a Haladásnak és a Kecskemétnek bérelt helye van, kiváló csapattal válogatott játékosok és idegenlégiósok tömkelegével vágnak neki a szezonnak. A harmadiktól – hatodik helyig, azonban nagy harc várható, mi a DEAC csapatát mindenképp oda soroljuk, hiszen kiváló fiatalokból álló együttes évek óta tudatosan építkezik, és ez az eredményeiben is meglátszik. A sok távozó ellenére a Berettyóújfalunak továbbra is stabil csapata van, így szerintünk Trencsényiék befutnak a felső házba, azonban a maradék két helyre négy csapat pályázik a Veszprém, az Újpest, az nyitó forduló béli ellenfelünk az Aramis és a szintén újonc Nyírbátor – Nyírgyulaj fúzió személyében.

Spáth rutinjára és csupaszív játékára nagy szükség lesz az NB1-ben

Mi első sorban az alsó házra koncentrálunk, hiszen reálisan gondolkodva, újonc csapatként ott fog a csapatunk harcolni a bentmaradásért, de bízunk benne, hogy minél több gárda dolgát meg tudjuk nehezíteni a Sport 11-ben, és eredményesen tudunk szerepelni a többi újonc csapattal szemben. Az alsó házra készülő csapatok közül a Nyíregyháza a rutinos helyi játékosokra épít, azonban a Rubeola és az MFA is a rutin mellett inkább a fiatalok szerepeltetését helyezi előtérbe, így nagy izgalommal várjuk, hogy a két eltérő klubmodell közül melyik lehet sikeres az idei évben?!

Játékosmozgás a holt szezonban

Az ELTE-BEAC az utóbbi évhez képest nagyban átalakult, a csapat magja maradt, azonban új edző és több távozó is volt a csapat háza táján.

Dunai András helyét egy igazi ős-BEAC-os Béni Zoltán vette át, aki több mint 5 éve a klub utánpótláscsapatainak vezetőedzője és első NB1-es szezonját hol-máshol mint szeretett csapatában kezdi majd meg vezetőedzőként!

Egy új, ám de hatalmas erőbedobással küzdő csapatot várunk az idei szezonban is, aki a BEAC szívvel képes kiharcolni az NB1-ben maradást!

Távozók:

Dunai András (Újpest FC)

Kinics Bálint (Újpest FC)

Horváth Barnabás (Újpest FC)

Kupás Vendel (nem vállalta az NB1-es szezont)

Ifj. Dunai András távozása nagyon érzékenyen érintette a csapatot, hiszen Andris itt lett utánpótlás játékosból a felnőtt csapat húzóembere, helyettes csapatkapitánya

Érkezők:

Gémesi Áron (Rábel Fanatic)

Fülöp Viktor (Aramis SE)

Károly Bálint (Kincsem Futsal)

Szenyán Roland (Kincsem Futsal)

Panyi Kristóf (Újpest FC)

Oswald Dániel (UTE)

Tarjáni Péter (Kistarcsa Futsal)

Kiss Gábor (TFSE)

Baráth Gábor, Juhász Jenő, Horváth Domonkos, Lovas Tamás, Szokoli Milán (utánpótlásból a felnőtt keretbe felkerült)

Tarjáni (feketében) fél éves kistarcsai kitérő után tért vissza nevelőegyütteséhez

A futsal-hungary beharangozója az első NB1-es mérkőzésünkről

Az újonc egyetemisták az egyik dobogóra vágyó csapat ellen. Az ELTE nagy bravúrral jutott fel az élvonalba, és ha már itt vannak, biztosan szeretnének maradandót alkotni. Kezdésnek egy igen nehéz mérkőzés jutott, hiszen a budaörsiek komoly célokkal vágnak neki a bajnokságnak. Az Aramisnak jól sikerültek a nyári igazolásai, de több hiányzójuk is akad a nyitó találkozón. Ennek ellenére nem kérdés, hogy az Aramis a mérkőzés favoritja. A felkészülés hajrájában megmérkőztek a felek és akkor érvényesült a papírforma, és nyertek Bükiék. Persze egy bajnoki mindig más, de a vendégeknek maximálisan oda kell tenniük magukat, ha nem akarnak a végén meglepődni.

Forrás: Futsal – Hungary