Régi idők focija siker a XIV. ELTE Alumni Kupán! – BEAC Foci
Bezár

Régi idők focija siker a XIV. ELTE Alumni Kupán!

XIV. ELTE Alumni Kupa

Rekordbeállítás tehát 16 csapat várta az idei Alumni kupát, amit a csapatok visszajelzése alapján 2023-tól a nyár elején szervezünk meg az ELTE végzett hallgatói számára. Az idei rendezvény helyszíne ismét a gyönyörű Pluhár István Labdarúgópálya volt, a pedig az ELTE Alumni Központ szervezésében és a BEAC szakmai támogatásával jött létre.

Idén hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre az első asztalitenisz kupa is, aminek beszámolóját itt találjátok!

Az A csoportban a tavalyi bronzérmes Igénytelenek csaptak össze három újonc csapattal, akik igaz a Beacfoci bajnokságainak oszlopos tagjai, de most értek be az Alumni korba! A Mérték ellenben megtréfálta a Terray csapatot és 7. ponttal csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc csapat közé. A második helyen az Igénytelenek jutott tovább, 5 ponttal.

Az A csoport eredményei

Igénytelenek Bazooka feltámadás 5-2
Mérték és szerénység Viva la Dózsa 1-0
Igénytelenek Viva la Dózsa 0-0
Mérték és szerénység Bazooka feltámadás 2-0
Mérték és szerénység Igénytelenek 1-1
Bazooka feltámadás Viva la Dózsa 0-3

A B csoportban az Alumni Kupa nagyágyúi az Elhagyott Tanegység és a Régi idők focija mellett a Lúzer SC és a CSNFK került. A Vadászi-Jenei duó által kiválóan vezetett Régi idők focija elsőként jutott tovább a legjobb nyolcba, megelőzve a jobb gólkülönbséggel az Elhagyott Tanegységet. A harmadik helyen pedig az utolsó fordulóban győzedelmeskedő Lúzer FC lépett az alsóházi rájátszásba.

A B csoport eredményei

Régi idők focija Lúzer SC 6-0
Elhagyott Tanegység CSNFK 2-0
Régi idők focija CSNFK 2-1
Elhagyott Tanegység Lúzer SC 2-0
Elhagyott Tanegység Régi idők focija 1-1
Lúzer SC CSNFK 0-2

Gabay már a csoportban is magabiztosan őrizte az Elhagyott Tanegység kapuját

 

A C csoport igazi flúgos futamot hozott, ami az utolsó mérkőzésig nyitott volt, hiszen körbeverésnek köszönhetően a továbbjutás csak a minitabella megalkotása után dőlt el. A PPK Old Boys B eredményes játéka megkeverte az erőviszonyokat, így fordulhatott elő, hogy a tavalyi címvédő Le Rogue Lacoste csapata az alsóházba hullott ki már a csoportmeccsek alatt. A felsőházba az Eltendables és az Acrab Wombat pedig a felsőházba jutott.

A C csoport eredményei

Le Rogue Lacoste Acrab Wombat 1-1
Eltendables PPK Old Boys B 1-2
Le Rogue Lacoste PPK Old Boys B 1-1
Eltendables Acrab Wombat 1-0
Eltendables Le Rogue Lacoste 2-2
Acrab Wombat PPK Old Boys B 3-0

A D csoportban a rutinos alumni Hajcsatok mellett három újonc csapat került. A mezőnyből kiemelkedett a Sajti Pajtik csapata, akik rutinos játékosaiknak köszönhetően jutottak elsőként a legjobb nyolcba. A második helyért a Hajcsatok és a Sör küzdött meg, de Szongothék Pakbiz elleni gólgálája a felsőházba juttatta a piros-fehéreket a SÖR előtt.

A SÖR hajszállal maradt le a továbbjutásról

A D csoport eredményei

Sajti Pajtik FC Pakbiz Tigrisek Old Boys 4-0
Hajcsatok SÖR 0-0
Sajti Pajtik SÖR 1-0
Hajcsatok FC Pakbiz Tigrisek Old Boys 7-0
Hajcsatok Sajti Pajtik 0-0
FC Pakbiz Tigrisek Old Boys SÖR 1-5

Az alsóházban már mindenki csak a foci szeretetéért küzdhetett az első helyezetten kívül, aki szintén kupa és érem díjazásban részesült, mint a felsőház helyezettjei.  Ha a csoporteredmények után lehetett volna tippelni, hogy ki tud odaérni az alsóház első helyére az nem lett volna túl rizikós, hiszen a felsőházról csak nüanszokkal lemaradó Le Rogue Lacoste – Viva la Dózsa és a SÖR csapatai végeztek a vigaszág első három helyén.

A felsőházban már komoly mérkőzések vártak a csapatokra, ami a csapatok habitusán is meglátszott. A csoportelsők közül mindössze az Acrab Wombat esett ki a legjobb nyolc között. A legjobb 4 már szoros mérkőzéseket hozott, hiszen a Sajti Pajtik mindössze egy góllal tudta felülmúlni a Mérték és Szerénység csapatát, a Régi idők focija pedig csak büntetőkkel tudta felülmúlni csoportbeli ellenfelét az Elhagyott Tanegységet. A bronzmérkőzésre elfogyó kék mezesek a Mérték ellen 2-0 vereséget szenvedtek, és a döntőben pedig Dobos kiváló játékával a Régi idők focija maga mögé utasította a Sajti Pajtik csapatát.

Idén az ELTE Alumni Központ munkatársa Petz Denise Gerda adta át a csapatok számára a díjakat, köztük a St. Andrea Wine&Skybar felajánlását a helyezett csapatok és a különdíjasok számára.

A felsőház eredményei

Mérték és Szerénység – Hajcsatok 2-1

Eltendables – Régi idők focija 0-2

Igénytelenek – Sajti Pajtik 0-2

Acrab Wombat – Elhagyott Tanegység 0-1

Sajti Pajtik – Mérték és Szerénység 1-0

Elhagyott Tanegység – Régi idők focija 0-0 (bü. 0-1)

bronzmérkőzés: Mérték és Szerénység – Elhagyott Tanegység 2-0

döntő: Sajti Pajtik – Régi idők focija 1-4

Gólkirály: Vadászi Edward (Régi idők focija)

Legjobb Kapus: Gabay Gergely (Elhagyott Tanegység)

Legjobb Játékos: Boros Roland (Sajti Pajtik)

A fotókat a Beacfoci.hu facebook oldalán találjátok meg majd!

Boros Roland – a torna játékosa