Remek kezdés a rájátszásban: Fontos ponttal gazdagodott Nyíregyházán a BEAC – BEAC Foci
Bezár

Remek kezdés a rájátszásban: Fontos ponttal gazdagodott Nyíregyházán a BEAC

nyíregyháza-elte-beac    

A mienk két góllal is vezettek, de így is elégedettek lehetnek az eredménnyel. 

Alig, hogy zárult az alapszakasz és a Magyar Kupa 3. köre, már a rájátszás első fordulójában, Nyíregyházán kellett helytállnia férfi futsal csapatunknak. A szezon első felében megszerzett helyezések alapján a BEAC, mint sereghajtó, egy pontot vitt tovább a play off-ba, első fordulóbeli riválisa, a Nyíregyháza ötöt. Mindkét csapat trénere rendkívül pozitív attitűddel várta a találkozót, Béni Zoltán egy interjúban nemrégiben kiemelte, hogy nemcsak a bennmaradást, hanem a kilencedik hely megszerzését tűzték ki célul, míg Lovas Norbert ‘kedvező pozícióról‘, ‘motiváltságról‘ és ‘felépülőkről‘ beszélt a találkozót megelőzően.

Remekül kezdtek a mieink Nyíregyházán, hiszen a házi góllövőlista első két helyzettje, Fülöp és Szini is betalált, ám amennyire ritka alkalomnak számított az alapszakaszban a kétgólos BEAC-előny, olyannyira szokványos volt, hogy hamar jött a szépítő találat. Az előző Bajnokok Ligája-kiírás negyedik legeredményesebb játékosa, Maneca hatalmas bombagóllal vette be Daradics kapuját. A Nyíregyháza érezhetően magasabb fokozatra kapcsolt, ez pedig újabb gólokban mutatkozott meg, előbb Kovács Róbert, majd Maneca volt eredményes ismét, így a szünetre a hazaiak mehettek előnnyel.

A fordulást követően, hét perccel a találkozó vége előtt Béni egy bátor húzással, öt a négy elleni játékra váltott, és ami működött az Újpest ellen, most is ült, Vadászi pedig lényegében az első ilyen helyzetből egalizált. A Nyíregyháza a második félidőre mintha elfáradt volna, és bár több lehetősége is volt a mieinknek a gólszerzésre, az eredmény a folytatásban már nem változott. a BEAC értékes ponttal gazdagodott.

Béni Zoltán: Jól kezdtük a mérkőzést, 2-0-ra vezettünk, aztán a Nyíregyháza megmutatta, hogy milyen minőséget képvisel. A brazil rúgott egy óriási gólt, aztán fordítottak. Az első félidő második felében inkább ők irányították a játékot, de örömteli, hogy a szünetben megbeszélteket remekül betartották a srácok. Hatékonyabb lett a centerjátékunk. Jól játszottunk, de nem tudtunk gólt szerezni, aztán az öt a négy elleni játékhelyzetből visszajöttünk a mérkőzésbe, sőt még ezután is voltak lehetőségeink. Boldog vagyok az egy ponttal! Büszke vagyok a srácokra. Amiről beszéltünk, alátámasztottuk, hogy van mögötte tartalom. Ennél a Nyíregyházánál az Újpest sem biztos, hogy erősebb csapat, nem sokan fognak innen pontokat elvinni. Elégedettek lehetünk, az első lépést megtettük, dolgozunk tovább, hogy feljebb léphessünk.

NB I, Alsóházi Rájátszás, 1. forduló

A’ Stúdió Nyíregyháza-ELTE-BEAC 3-3

Kezdőcsapat: Daradics (k), Vadászi, Kovács, Fülöp, Dauner.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Gémesi, Boros, Szini, Dunai, Kiss, Tarjáni, Szekér. 

Gólszerzők: Maneca (2), Kovács R., illetve Fülöp, Szini, Vadászi.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!