Reményteli tavasz elé nézve – BEAC I. félévértékelés – BEAC Foci
Bezár

Reményteli tavasz elé nézve – BEAC I. félévértékelés

BEAC I. 

A BEAC első számú labdarúgó csapata egy a korábbi évek átlagának megfelelő őszi szezont produkált. Sajnos elmaradtak a kiugró eredmények, ugyanakkor csalódottak sem lehetünk, hiszen ismét a tabella első harmadában zártunk. A csapat jelenleg 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel az ötödik helyen áll 35 lőtt és 23 kapott góllal. Négy pontra vagyunk a dobogótól.

A visszafogottabb eredményhez sajnos hozzájárult, hogy a rangadókon nem szereztünk túl sok pontot. Mindössze a Gázgyár és a Nagytétény csapatát sikerült két vállra fektetni az elöl lévők közül. A tabella első három helyezettjétől egyaránt vereséget szenvedtünk, ami hozzájárult leszakadásunkhoz. Persze nem egyszer volt már, hogy a tavaszi félévben törlesztettük az adósságot az őszi zakókért. Emellett voltak parádés játékot hozó, igazi közönségcsalogató mérkőzéseink is. Mindenki szívesen emlékszik vissza a Budatétény elleni 6-0-s sikerre, vagy az Inter elleni 9-0-s diadalra, ahol a BEAC tényleg azt hozta, amit valójában tud, és komoly erődemonstrációt tartott a Kövér Lajos utcai katlanban. Reméljük tavasszal sok ilyen sikerben lesz részünk.

Az ősz során kevés játékosunk nyújtott kiemelkedőt, de azért páran mindenképp megsüvegelendő teljesítménnyel járultak hozzá a pontgyűjtögetéshez. Flaskay Miklós, a csapat elsőszámú gólvágója és csapatkapitánya átlagon felülit nyújtott, hiszen 35 gólunkból 13 az ő nevéhez fűződik, emellett számtalan gólpasszt is kiosztott, és minden pillanatban a csapat bíztatását, összefogását is felvállalta.
Visszatért sérülése után ikonikus kapusunk Sziráki András is, akinek a szereplése lélektanilag is sokat jelent a csapatnak, valamint hatalmas tapasztalatát az együttes javára tudja fordítani. Reméljük, még sokáig köztünk játszik majd.

Csapatkapitányunk, Flaskay megállíthatatlan volt ősszel, 13 meccsen 14 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját

Az összeállítás egyébként nem sokat változott a 13 meccs során, kirajzolódott egy 8-10 fős keménymag, akik a meccsek döntő többségén magukra öltötték a BEAC-címeres mezt. Sajnos ennek ellenére viszonylag szűkös kerettel kellett dolgoznunk, hiszen ritka volt az olyan alkalom, amikor 16 játékos jelentkezett bevetésre.
A visszafogott ősz ellenére mindenképp bizakodva tekintünk a téli felkészülés elé. A január végén kezdődő edzések mellett már most számtalan edzőmeccs lett lekötve többnyire erős együttesek ellen, hogy márciusra a lehető legjobb formába hozzuk a keretet.

A tavasz minden évben igazi BEAC-feltámadást hoz. Egyetemi csapat lévén a nyári felkészülést nehezebb megfelelő intenzitással és létszámmal végigcsinálni, míg télen erre van lehetőség, és ennek szinte minden szezonban meg is van az eredménye.A célunk egyértelmű: a szezon végén a dobogó valamelyik fokára szeretnénk felállni. A bajnoki cím megszerzésére reális esély már nincs, de a második vagy harmadik hely legalább 5-6 csapat között fog eldőlni, és ebben a versenyben komoly esélyekkel ott lesz a BEAC is.

Az őszi tabellán 5. helyen végzett csapatunk

#csakabeac