Revánsvágytól fűtve – A ’hangos szomszéd’ ellen vetné le magáról a hazai béklyót az ELTE-BEAC – BEAC Foci
Bezár

Revánsvágytól fűtve – A ’hangos szomszéd’ ellen vetné le magáról a hazai béklyót az ELTE-BEAC

beac-mfa beharangozó

Béni Zoltán és tanítványai nem árultak zsákbamacskát, amikor a rájátszást megelőzően úgy vélekedtek: Ez egy új bajnokság lesz. Noha egyelőre sereghajtó pozícióban van a BEAC, remekül kezdte az alsóházi rájátszást, miután az első fordulóban a ’hátsó hatos’ talán legkomolyabb játékerejét képviselő, brazilokkal teletűzdelt Nyíregyháza otthonából elhozott egy pontot.

Ennek azonban a végelszámolás szempontjából akkor lehet igazán nagy jelentősége, ha a többi ellenféllel szemben is pontokat tudnak realizálni a Beacos fiúk, akik hétfőn este az előzetesen legnagyobb riválisnak tartott Magyar Futsal Akadémiát látják vendégül a Sport11-ben. Az MFA a BEAC-hoz hasonlóan szintén ebben a komplexumban játssza meccseit, amely az alapszakaszban – a Rubeola elleni döntetlent leszámítva – inkább gát volt, mintsem oroszlánbarlang a mieinknek. A ’hangos szomszéd’ 16 pontot gyűjtve az előkelő kilencedik helyen zárta az első etapot, szeptemberben és decemberben pedig egyaránt győztesen jött ki az egymás elleni csörtékből – olykor szerencsésen. Béni mester a visszavágót, – amelyen két góllal is vezetett a BEAC – abszolút mélypontnak nevezte egy interjúban, csakhogy azóta az MFA létfontosságú rangadót vesztett a Rubeola ellen, a playoff első körében és ha a ’mutatott játékot’ nézzük, ebbe a találkozóba is kételyekkel mehet bele.

Az Akadémia legeredményesebb játékosa a 13 gólos Módly Márk, mellette többek közt az Aramisnál és Kecskeméten is megforduló Boznánszky Gáborra (9 gól) és az egykori BEAC-os, Tarpai Dánielre (7 gól) is érdemes lesz figyelnie a mieink védelmének  – már csak azért is, mert mindhárman bevették már Oswald Dániel kapuját ebben az idényben. A tét nem kicsi, ha sikerül három ponttal abszolválnia a meccset csapatunknak, a szezon során először kerülhet el a kiesőzónából. Vízválasztó, sorsdöntő, hatpontos. Kinek, hogy tetszik – ezért is várunk mindenkit hétfőn este ingyen sör mellett a Sport11-be.

Sorsdöntő mérkőzés vár a BEAC-ra hétfőn (Fotó: Simó Szabolcs).

 

Béni Zoltán: Bízom abban, hogy mindenki a rendelkezésünkre fog állni. Jelenleg csak a két tinédzser játékosunk, Horváth  Domó és Juhász Jenő sérülése hátráltat minket. A kollégáim is mindig azt emelik, ki, hogy minden alsóházi mérkőzés élet-halál harc és nüanszok döntenek egy-egy játéknapon. Bízom abban, hogy a munka amit elvégzünk, ezúttal felénk billenti a mérleg nyelvét.

Szini László: Parázs, jó hangulatú mérkőzést várunk. A két csapat hasonló játékerőt képvisel. Már a másodosztályban is együtt szerepeltünk és mindig látványos, szoros mérkőzéseket játszottunk. Szerintem ezt a rivalizálást sikerült megtartanunk az első osztályban is. Az alapszakaszban lejátszott találkozókon leginkább sok elmozgással és forgással próbáltak meg területeket nyitni a védekezésünkben, azonban az elmúlt időszakban egyre többet alkalmazzák a “klasszikus” center játékot. Arra számítunk, hogy majd ellenünk is több hangsúlyt fektetnek erre. Úgy érzem, hogy sikerült a rájátszásra időzítenünk a legjobb formánkat. Talán most érett be igazán a csapat. Jó hangulatban és sok munkával telt a válogatott szünet és már nagyon várjuk a hétfő esti mérkőzést. Reméljük hogy sok hazai szurkoló tart majd velünk és buzdít minket hétfőn.

Férfi Futsal NBI., Alsóházi rájátszás
2. forduló
ELTE-BEAC – Magyar Futsal Akadémia
Helyszín: Sport11, Budapest.
Időpont: március 13., 20:15
Jegyár: 1000 Ft
Élő közvetítés: 1898 BEAC – Youtube