Sokba került kisbüntetők: Parázs csatában kapott ki a BEAC a ‘brazilosított’ Nyíregyháza ellen – BEAC Foci
Bezár

Sokba került kisbüntetők: Parázs csatában kapott ki a BEAC a ‘brazilosított’ Nyíregyháza ellen

beac-nyíregyháza    

Végletekig kiélezett találkozón, az utolsó percekben szenvedett vereséget csapatunk a szabolcsiak ellen.

A Berettyóújfalu elleni 3-1-es vereség ellenére egyértelműen jó passzban várhatta a Nyíregyháza elleni alsóházi rangadót az ELTE-BEAC csapata, ugyanakkor a csapat vezetőedzője, Béni Zoltán – aki kulcsemberei közül nem számíthatott az államvizsgájára készülő Szekér Zoltánra, illetve a belázasodó Dauner Kristófra sem – már a találkozó előtt is elmondta, hogy az Újpest mellett a szabolcsiakat tartja az alsóház legerősebb együttesének. Ráadásul a tabellán 8. együttes az átigazolási időszakban két brazil játékossal, Caíquével és Manecával erősítette meg keretét – jelezve, hogy a bennmaradásnál nemesebb célokért szeretnének küzdeni a rájátszásban. Utóbbi egyébként a a Bajnokok Ligája előző kiírásában 6 meccsen szerzett 8 góljával a sorozat mesterlövészeinek listáján a negyedik helyen végzett.

A találkozó első negyedében, kiegyenlített játék mellett mindkét csapat alakított ki helyzeteket, az egyik oldalon Tóth és Tarjáni, a másikon Maneca állt talán legközelebb a gólhoz, miközben Oswald több nagy védéssel segítette csapatát a gólvonal előtt. Hét perccel a félidő vége előtt aztán megtört a jég: Gémesi szerzett egy labdát a félpályánál, és mivel sem szabályosan, sem szabálytalanul nem tudták szerelni a védők, a kapuig gyalogolva a hálóba helyezte a játékszert. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a következő támadásból ugyanis Lakatos egalizált. Bő négy perccel a vége előtt Boros volt szemfüles egy szögletvariációt követően, kis góljával ismét vezetéshez juttatta csapatunkat, amely így előnyben vonulhatott a szünetre.

Gémesi Áron (a képen balra) remek gólt szerzett, de két kisbüntetőt is elhibázott (Fotó: Csomos Attila).

A második játékrészből fél perc sem telt és jött a hidegzuhany, Maneca egalizált, csakhogy a 23. percben egy lecsorgó labdát Kiss értékesített, így újra a BEAC-nál volt az előny. Az utolsó etapra fordulva Kovács Erik egyenlített, Vadászi pedig ‘kisárgázta’ magát, miközben a BEAC az összegyűlt faultok miatt három kisbüntetőt is rúghatott, de egyiket sem értékesítette. Csakhogy a vendégeknek is volt belőle kettő, és bár Lakatos kísérletét védte Oswald, Kovácsét az utolsó percben már nem.

NB I, 19. forduló

ELTE-BEAC-Á Stúdió Nyíregyháza 3-4

Kezdőcsapat: Oswald (k), Gémesi, Szini, Tóth D., Tarjáni.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Boros, Vadászi, Spáth, Károly, Kiss, Lugosi.

Gólszerzők: Gémesi, Boros, Kiss, illetve Lakatos, Maneca, Kovács E.,Kovács R..

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!