Szezonzáró Kupa 2017 – BEAC Foci
Bezár

Szezonzáró Kupa 2017

Verőfényes napsütésben került megrendezésre szezonzáró rendezvényünk, ahol a férfiak mezőnyében a hazai Elte-Beac Futsal a nőknél pedig a Rubeola FC Csömör vihette haza a kupát!

A férfiak tornáján az A csoportot az ELTE-BEAC egy váratlan botlással kezdett az Etil-alakulat ellen, de ez kisiklás jót tett Ráczéknak, hiszen innentől kezdve összes csoportmeccsüket megnyerték, igaz minimális különbséggel. A második hely sorsa az utolsó meccsig nyitott volt, de a ki-ki meccsből az Ötlabda jött ki jobban, és így az Etil középdöntőt volt kénytelen játszani. Meglepetésként ért minket az ISMOKEKING kiesése, hiszen csapatukat a torna előtt a legjobb 4 közé vártuk.

A B csoportban 5 csapat mérkőzött meg a továbbjutó helyekért. A csoportot meggyőző fölénnyel a TCS Los Contos Perdidos csapata nyerte mindössze egy döntetlent szerepelt a három győzelmük mellett. A továbbjutó két helyre pedig a BEAC a Holland Kemence és a Futsal Fighters is pályázott. A keresztbeveréseknek köszönhetően, a BEAC jutott tovább másodikként a csoportból, viszont a Tokics Tamás által vezett Hollandok csak egymás elleni eredménynek köszönhetően estek ki a csoportból. Az elődöntőkbe jutásról két gólzáporos meccs döntott, és a csoportmásodikok kerültek a legjobb négy közé. Az elődöntőből Szini és Dobos góljának köszönhetően az ELTE jutott a döntőbe, a másik ágon pedig a TCS csak egy végtelenül izgalmas büntetőpárbaj után került a fináléba. A kisdöntőben a BEAC egy rosszkor jövő Ötlabda öngóllal nyerte meg a bronzmeccset, a nagydöntőben pedig Szini és Nagy két góljának köszönhetően bezsebelhette az ELTE-BEAC az aranyérmet.

A női tornára egy nívós mezőny gyűlt össze, futsal NB2-es élcsapatokkal és a BLSZ női bajnokságának bajnoka is megtisztelte rendezvényünket, így tehát jó meccsekben nem volt hiány.

A bombaerős kerettel érkező Készenléti Rendőrség Sportegyesület Női Futsal Szakosztály csapata a csoportküzdelmek során igazi erődemonstrációt tartott, és 17-1-es gólkülönbséggel került az elődöntőbe. A második helyen az RFC Csömör csúszott be 4 ponttal, harmadikként pedig a Pink Xénia NapkELTE kiejtő Metis Női Futball Clubkerült a középdöntőbe. A B csoportban az első hely sorsa rögtön az első mérkőzésen eldőlt, hiszen kisebb meglepetést szerezve a hazai lányok 3-1-re megverték az NB2 idei bronzérmesét. A csoportban a Kelen SC Női Labdarúgó Csapat fehér csapata –
úgy hogy nem futsaloznak – , igen szépen helytálltak az NB2-es csapatok ellen, és a középdöntőben ha kis szerencséjük van akár meg is lephették volna a Rubit, de Végláson nem tudtak kifogni, aki ihletett formában védett egész nap. A másik ágon kiválóan védő kapusát elvesztő Skorpió egy maratoni büntető párharc után esett ki az erejével és rutinjával jól sáfárkodó Metis ellen. Az elődöntőben KRSE visszakapta csoportbeli ellenfelét és a rendes játékidőben még egyenlítettek a ‘rendőrök’ ám a büntetőknél Orbán kijavította a hajrában tett hibáját és a döntőbe lőtte a Csömört. A hazai ELTE-BEAC egy kontrából hátrányba került az elődöntő mérkőzés derekán, ám Lovas egy parádés góllal egyenlített az utolsó percekben így ez a találkozó is büntetőkkel dőlt el. Az egész meccsen kiválóan védő Szabó a 6. körben büntetőt hárított majd Nagy lőhette a hálóba a mindent eldöntő találatot. A KRSE érvényesítette a papírformát a bronzmeccsen, és 2-1-re húzta be a találkozót. A döntőben két fáradt csapat csapott össze egy küzdelmes találkozón az egykor

ELTE színekben brillírozó Veszely Zsuzsi lőtte be az aranyat jelentő gólt a Csömör számára.

Férfiak:

  1. ELTE-BEAC Futsal
  2. TCS
  3. BEAC
  4. Ötlabda

Gólkirály: Szini László (ELTE-BEAC)

Legjobb Kapus: Lőrinczy Roland (BEAC)

Nők:

  1. Rubeola FC Csömör
  2. ELTE-BEAC Futsal
  3. KRSE
  4. Metis

Gólkirálynő: Kiss Patrícia (KRSE)

Legjobb Kapus: Véglás Viktória (RFC Csömör)

Köszönjük szépen a részvételeteket, és találkozunk jövőre évzáró kupánkon, amit az oroszországi VB jegyében rendezünk majd meg!:)