Triplák és duplák: Vezetett, de végül féltucatnyi lett a különbség a BEAC és a Kecskemét között – BEAC Foci
Bezár

Triplák és duplák: Vezetett, de végül féltucatnyi lett a különbség a BEAC és a Kecskemét között

beac-kecskemét  

Az első félidőben komolyan megnehezítette, de a másodikban nem bírt a Kecskeméttel Béni Zoltán csapata.

Nem várt könnyű mérkőzés az ELTE-BEAC csapatára a Férfi Futsal NB1 15. fordulójában, hiszen a válogatott játékosokkal teletűzdelt, remek formáéban lévő, a tabellán 5. helyen álló Kecskemétet fogadta a Sport11 -ben. Béni Zoltán egy jó hangulatú, teljes kerettel készülhetett a találkozóra, hiszen egyetemistáink az előző fordulóban a klub történetének első győzelmét jegyezhették az NB1-ben a Rubeola ellen.

Enyhén szólva sem kezdődött rosszul a találkozó, egy szögletvariációót követően ugyanis Szekér Zoltán lőtte ki elemi erővel a rövidet (1-0), egy percre rá ugyanakkor már a vendégeknél volt az előny, előbb Sztojan Milovacs majd Bencsik Roland vette be Oswald kapuját (1-2). Ezt követően helyzetek sokkal inkább a kecskemétiek előtt adódtak, Öreglaki és Milovacs is a bal kapufát trafálta telibe, vagy éppen Oswald védett bravúrral, de Fülöp szemfüles labdaszerzésénél, egy kontratámadást követően a mieinket is csak centik választották el az egyenlítéstől.

Szekér Zoltán bombagóljával a BEAC szerzett vezetést (Fotó: Simó Szabolcs).

Fél perccel a játékrész vége előtt aztán Hadnagy István húzott extrát, és kiszorított szögből a hosszú felsőbe bombázott (1-3). A fordulást követően aztán hamar pontot tett a lényegi kérdések végére a Kecskemét, egy szögletvariáció után előbb Hadnagy duplázott, majd Bencsik jegyzett mesterhármast, beállítva ezzel az odavágó eredményét (1-6), ám ezzel még nem volt vége, mert Hadnagy is triplázott és a vendégek román válogatott kiválósága, Mánya Szabolcs is bevette – ekkor már Juhász Jenő kapuját (1-8). Gémesi lőtt passzából Szini ugyan még szépített (2-8), de Milovacs találatával ismét hét volt a két csapat közti különbség, egészen az utolsó percig, amikor is Szekér is duplázott, kialakítva ezzel a végeredményt.

NB I, 15. forduló

ELTE-BEAC-Kecskemét 3-9

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Szini László (C), Kiss Gábor, Tarjáni Péter, Szekér Zoltán. 

Cserék:  Juhász Jenő (k), Kubitsch Kevin, Horváth Domonkos, Gémesi Áron, Szokoli Milán, Spáth Márton, Appl Kristóf, Fülöp Viktor, Panyi Kristóf.

Gólszerzők: Szekér, Szini illetve Bencsik (3), Hadnagy (3), Milovacs (2), Mánya.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!