Túl az első NB I-es futsalmérkőzésén az ELTE-BEAC – BEAC Foci
Bezár

Túl az első NB I-es futsalmérkőzésén az ELTE-BEAC

Hatgólos vereség az Aramis SE ellen.

Tisztes helytállás, olykor egészen biztató játék, végül azonban hatgólós vereség az Aramis SE ellen. Nagyvonalakban ekképp foglalható össze az ELTE-BEAC történetének első élvonalbeli futsalmérkőzése. Beszámoló.

Azt szokták mondani – legyen szó bármiről is –, az első mindig különleges: az első csók, az első szerelem vagy jelen esetben az ELTE-BEAC történetének első NB I-es futsalmérkőzése. A nagymúltú klub futsalcsapata ugyanis 2022/2023-as szezonban az ország legjobb tizenkét csapata között szerepel. Az első találkozóját pedig a nagymúltú Aramis SE elleni játszotta hazai pályán, a Sport11 sportcsarnokban. Még ki se jöttek melegíteni a játékosok, már mindenkiről folyt a víz, beleértve a helyszínre kilátogató szurkolókat is, hiszen a helyszínen tényleg minden volt a jókedvtől az olykor el-elhangzó bekiabálásokig, csak egy valami nem: levegő.

Szóval ebben a fülled, párás levegőben kezdte meg az Aramis SE elleni találkozóját az ELTE-BEAC. Az első félidő első tíz percében a hazai csapat azt tette, amire előzetesen készült: mélyen, saját térfelén védekezett, s gyors ellentámadásokból, labdaszerzéseket követően próbált helyzetet, helyzeteket kialakítani. És, ahogy a mérkőzést követően az Aramis SE játékosa, Komáromi Péter elismerte, tíz percig kiegyenlített mérkőzés zajlott.

Aztán jött a 10. perc és Bognár Bence, aki egy eladott labdát követően szerezte meg a vezetést az Aramisnak. Alig egy perccel a vendég találatot követően három az egy elleni játékhelyzetet hagyott ki az ELTE-BEAC. Ami azonban nem sikerült az egyik, sikerült a másik oldalon, ráadásul három percen belül kétszer is: előbb Komáromi lőtt az üres kapuba, majd Büki Baltazár szerezte meg csapata harmadik gólját.

A második félidő forgatókönyve gyakorlatilag megegyezett az előzővel. Egy alapvetően a védekezést előtérbe helyező és ellentámadásokra építő BEAC, és egy türelmesen, a helyzeteit kihasználó Aramis. És, hogy mi az ami döntött, a végül hatgólós Aramis győzelemmel véget érő mérkőzésen? Nos, szinten minden szereplő – legyen az hazai vagy vendég vezetőedző, játékos – a rutin és tapasztalat hiányát, illetve meglétét emelte ki.

„Fiatal és kevésbé rutinos csapat leszünk akikben megvan a fejlődési potenciál, és akik végig tanulni akarunk és lehetőségeinkhez mérten a legtöbbet kihozni ebből a kihívásból!” – fogalmazott a szezont megelőzően a BEAC vezetőedzője, Béni Zoltán.

Ez a megállapítás pedig abszolút megállta a helyét az Aramis ellen. Az egyik oldalon egy, az első osztály tempóját, légkörét még tanuló, de egységes és egymást segítő csapat találkozott a magyar válogatott futsalost (Komáromi Péter) is a soraiban tudó rutinos, élvonalbeli együttessel.

Férfi Futsal NB I. 1. forduló

Budapest, SPORT11 Sport és Szabadidőközpont

ELTE-BEAC-Aramis SE 0-6.

ELTE-BEAC csapata:
Hoffer Csaba, Oswald Dániel, Spáth Márton, Dauner Kristóf, Tóth Dávid, Szini László, Gámesi Áron, Kovács Gergely, Boros Roland, Fülöp Viktor, Tarjáni Péter Máté, Szokoli Milán Zoltán, Horváth Domonkos

Játékvezetők: Vass István, Muhari Gergő, Horváth Patrik

Gólszerzők: Bognár Bence, Komáromi Péter, Büki Baltazár (2), Fekete Márk, Mézer Viktor

Hajrá, ELTE-BEAC!

(Fotók: Micheller Szilvia)

 

A mérkőzés összefoglalója: