NB 1 U17 – évértékelés – BEAC Foci
Bezár

NB 1 U17 – évértékelés

Évzáró összefoglalóinkat kezdjük az U17-es csapatunkkal...

2016 után 2017-ben is bajnok csapatot ünnepelhettünk a Bogdánfy utcában, hiszen a Béni Zoltán által vezetett U17-es csapatunk mindkét évben meggyőző fölénnyel nyerte az NB2-t. Így a vezetőség úgy döntött ideje szintet lépni szervezettségi téren is, és beneveztünk a legidősebb korosztályainkkal is az NB1-es utánpótlás bajnokságba. Érdekesség, hogy a Rubeola FC Csömör és a Göcsej – ZUSC csapatán kívül mindössze mi indultunk a legfelső osztályban azon csapatok közül, akik felnőttcsapata az NB2-ben szerepel, így nagy várakozásokkal kezdtük a szezont. A srácok végül az 5. helyen végeztek, 14 értékes győzelmet aratva és 44 pontot gyűjtve. Az évet Béni Zoli vezetőedzővel értékeljük.

A bajnokcsapat tagjai közül mindössze egy játékos maradt meg a keretben a 2017/2018-as szezonra. Azonban a Budai 11 FC-vel kötött megállapodásunknak köszönhetően több mint 30 tehetséges fiatal került a kezed alá. Milyen érzésekkel vártad a szezonkezdetet?
Nehéz erre válaszolni, mert két remek év után, helyeztük új alapokra a szakosztály működését. Valóban egy játékos maradt a korábbi keretből, azonban ennek a játékosnak köszönhettük a kapcsolatteremtést a két egyesület között. Minden szempontból új kihívások elé néztünk. Nem láttuk előre mennyire lesz gyümölcsöző az együttműködés, hogyan tudjuk beépíteni a futsal foglalkozásokat a Budai FC edzésrendjébe, a kettős versenyeztetés terhe milyen hatással lesz a játékosok állapotára és még sorolhatnám. Egy dolog biztos volt, komoly kihívások elé néztünk.

Az ekkora keret hatalmas lehetőség, de hatalmas felelősség is. Sikerült az eltervezett munkát megvalósítanod az edzéseken?
Azt tudni kell, hogy két korosztállyal készültünk a szezon során, a 2001 és a 2002-ben születettekkel ez önmagában is egy újabb kihívás. Ebben a korban egy-egy év óriási különbséget jelenthet, mind kognitív, mind motorikus képességekben. Mindenki eltérő motivációval érkezett meg a futsal edzésekre. Az én célom az volt, hogy elsősorban újabb „rajongókat” szerezzek ennek a sportágnak, és hogy a kezeim alatt fejlődjenek a srácok. Elássam őket olyan tudással, amit mind a teremben, mind a nagypályán, valamint az élet egyéb területein is hasznosíthatnak. Azonban hazudnék, ha azt állítanám, mindent sikerült megvalósítani, amit elterveztem.

Czika Bojta – csapatkapitányunk – a szezon elején kiesett sérülés miatt, azonban szerencsére jól sikerült a rehabilitációja így nagypályán már a Budai 11 hasznára lehet a bajnoki rájátszásban


Álomszerű kezdés után rapszodikussá vált a teljesítményetek, majd végül az első félévet a 3. helyen zártátok. Mennyire voltál elégedett?
Az elejétől azt hangoztattuk, hogy ez egy tanulóév. Természetesen láttuk, hogy a fiúk tehetségesek. Végig azt erősítettük bennük, hogy a befektetett energia, így vagy úgy de idővel megtérül. Ez testesülhet egy dobogóban is, de lehet, hogy évek múltán jön csak ki egy megtanult automatizmus formájában, ami segíthet egy-egy mérkőzésszituációra adott gyorsabb döntéshozatal által. Egész évben láttam a fejlődésüket ez töltött el a legnagyobb elégedettséggel.

A második félévben 6 értékes győzelem után 3 bosszantó vereség következett. Miben látod ezen vereségek okát?Ezen múlott az érem?

Így a szezon zárása után számot kell vetni. Azt gondolom, hogy az együttműködés első évének a gyerekbetegségeiként fogható fel 2 vereség mindenképpen. Ezen IS múlott. Nem szeretem, ha egy mérkőzéssel, vagy egy adott mérkőzés egy kiragadott szituációjával magyarázzák a sikerességet, vagy éppen a sikertelenséget. A bajnokság rendszere oda-visszavágós. A tabella soha nem hazudik. Idén 4 csapat is jobban dolgozott, mint mi. A mi alatt pedig a játékosoktól kezdve az edzői stábot és minden segítőt értek.

Daradics Attila -pirosban- az idei szezonban hatalmas fejlődésen ment keresztül, és a szezon második felére a csapat húzóemberévé nőtte ki magát


Több hatalmas mérkőzést is játszottatok az évben. Ki tudsz egyet-kettőt emelni ezek közül?

Sok jó mérkőzést játszottunk és hálisten’ kevesebb rosszat is. Volt olyan, ami végig kiélezett és magas színvonalú volt és a végén mi húztuk a rövidebbet. Ilyenek voltak a Déli vagy ha úgy tetszik a Fradi elleni mérkőzéseink, de volt olyan is ahol nagyobb hagyományokkal rendelkező futsal bázisok vagy akadémiák ellen játszottunk és mégis győztesen jöttünk ki belőlük, mint például a Berettyó vagy a Hali ellen.

 …azonban volt néhány bosszantó vereség is, melyik fájt a “legjobban”?
Mindegyik fáj, de ez az élet és a sport vele járó tényezője. Talán azok nehezebbek voltak, amikor a játékosok szemében látod, hogy a kialakult körülmények ellen nem nagyon tudnak mit kezdeni.

Tudom hogy ezt a kérdést nem kedvelik az edzők, de ki nyújtotta a legjobb teljesítményt a bajnoksában?
Gondolom itt játékosra gondolsz. Valóban nem fogok senkit kiemelni, mert tudom, hogy utánpótlás játékost mennyire könnyen elvihet egy-egy nem megfelelően elhelyezett kritika vagy dicséret. Bár ezt is meg kell tanulni kezelni. Szerencsére mindenkinek felfelé ívelt a fejlődési görbéje, kinek meredekebben, kinek kevésbé és azt se felejtsük, nem mindenki indul ugyan arról a szintről…

A 2001-es és a 2002-es korosztály a pályán egy csapattá érett az idény során


A házi góllövőlista dobogósai:

Horváth Barnabás – 22 gól

Molnár Attila – 20 gól

Deésy Márk – 17 gól

Horváth Barnabás játszotta ebben a szezonban a legtöbb mérkőzést (18) és ő szerezte a legtöbb gólt is a csapatban (22)

Ahogy már többször említettük a srácok nagypályán a Budai 11 FC csapatát erősítik. Jelenleg is zajlik az MLSZ III. osztály U17 rájátszása, ahol a zöld-piros csapat sikeresen vette az első két akadályt a Dorogi FC majd a Várda Labdarúgó Akadémia ellen.  Az utolsó mérkőzés összefoglalóját ITT olvashatjátok. A következő két találkozó a SZEOL SC – Szeged ellen már a feljutásról dönt, amit ha sikeresen abszolválnak a Helm-fiúk, akkor jövőre a II. osztályú utánpótlás bajnokság tagjai lehetnek, ami hatalmas eredmény lenne!

A Várda Akadémia elleni győztes találkozó után a Budai 11 FC

 

#csakabeac #hajrábudai