UP: U20-as csapatunk másodszor is kiütötte a NEMAK ETO-t! – BEAC Foci
Bezár

UP: U20-as csapatunk másodszor is kiütötte a NEMAK ETO-t!

Élcsapatok találkoztak vasárnap délelőtt Ikrényben, hiszen a bajnokság közvetlen hajrájához érve mindkét NB1-es csapatunk az élmezőnyben tanyázik.

U17

Szokás szerint a fiatalabbak kezdték a vasárnapi programot, az ELTE-BEAC és a Budai FC közös csapatának nem más volt az ellenfele, mint az eddig veretlen NEMAK ETO. A srácok kiválóan kezdték a találkozót, amivel kicsit meg is leptük a zöld-fehéreket. A kis létszámú, ámde elszánt csapatunk Nagy góljával szerzett vezetést egy gyönyörűen végigjátszott kontra után, 0-1. Az egyenlítésig nem kellett sokáig várni, hiszen Tóth rögtön az 5. percben egalizált 1-1, de nem kellett félteni a fekete-fehéreket, akik egy perccel rá már ismét vezettek Ikrényben. Egy kapu előtti kavarodás után a hosszún Jablko ‘Salához’ került a labda, aki bepasszolta az üresen tátongó kapuba a játékszert, 1-2. A félidő második fele inkább az ETO csapatáé volt, azonban vagy Daradics volt a helyén, vagy kis szerencsével elkerülte a kapunkat a labda, így 1-2 állással vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után a hazaiak letámadással próbálta feltörni stabil védekezésünket, azonban a csapat szívét lelkét beleadva állta a rohamokat és őrizte a vezetést. A játék képét tekintve érett a gól az ETO-nak, azonban egy labdaszerzés után Nagy – Dévai volt a labda útja, és a csapat kapitánya nem hibázott, 1-3 az ELTE-BEAC-nak. Négy perccel a vége előtt a hazaiak Európa Bajnok mestere, Juanra időt kért és 5-4 elleni játékra álltak át a győriek. Sajnos fáradt csapatunk nem tudta tartani a ritmust és a 38.percben Papp és Tóth góljával egyenlített az ETO, 3-3. Az utolsó percben a hazaiak szabálytalankodtak, aminek eredménye egy 10 méteres lett,hiszen ez volt a hatodik csapathibájuk. A labda mögé Nagy állt, aki a fáradtság ellenére is kiválóan rúgta a ‘tizit’, de sajnálatunkra a kapufáról kipattant a labda így a végeredmény döntetlen maradt, és nem tudtok befogni közvetlen riválisunkat. Gratulálunk a csapatnak, hiszen ismét meghúzták az oroszlán bajszát és tudjuk , hogy a következő ilyen kiélezett rangadón már ők fognak örülni a három pontnak.

NEMAK ETO – ELTE-BEAC 3-3

Kezdőcsapat: Daradics(k) – Deésy, Nagy, Dévai (C), Jablko
Cserék: Zsámbéki, Knódel, Luna-Szász

Dévai Ádám a csapat kapitánya formált véleményt a hétvégi rangadóról:

“A vasárnapi mérkőzésre fáradtan érkeztünk, hiszen előző napon is korán kellett kelnünk nagypályás mérkőzés miatt. Mivel hét mezőnyjátékossal érkeztünk mindenki egyre fáradt, és az első félidő vége előtt sajnos Deésy is lesérült. A második félidőben miután 1-3-ra növeltük előnyünket, de a hajrára sajnos Nagynak is megfájdult a térde. Így az 5-4 elleni játékra velem és három 2002-essel mentünk neki. Mivel még nekik nincs sajnos, nagy tapasztalatuk futsalban, ezért két kisebb hibánkat kihasználta az ellenfél és egyenlített. Így is büszkék lehetünk a csapatra, és remélem legközelebb már nagyobb létszámmal tudunk érkezni a mérkőzésre! A cél egyértelmű, a dobogó. Hajrá ELTE, hajrá Budai FC!”

A csapat vezetőedzője Béni Zoltán értékelte a találkozót:

“A mérkőzés előtt a tisztes helytállás volt a cél ugyanis a csapat több mint a fele sérült. Ehhez alakítottuk a taktikánkat amit meg kell hogy valljak igen messze áll attól, amiben hiszek. Nem ilyen játékot szeretek látni a csapatomtól, azonban ezt a sportágat nem lehet űzni 6-7 mezőnyjátekossal. A házi gólkirály jelöltünk az első félidő derekán megsérült,a meccs azonban nekünk mégis jól alakult. Az utolsó percekben 5-4-es játékhelyzetben egyenlített a regnáló bajnok ellenünk és még volt egy büntetőnk a győzelemhez, azonban a kapufa most is igazságot szolgáltatott. Maradt a döntetlen. Végtelenül büszke vagyok a srácokra, mert képesek voltak egymásért küzdeni amíg jártányi erejük volt!”

Igaz Dévai nem tartozik a legnagyobb gólvágók közé, de fontos találatot szerzett hétvégén a Győr ellen

 

U20

A legidősebb utánpótláscsapatunk az őszi találkozón meglepte az ETO csapatát, és egy hatalmas mérkőzésen 7-6-ra verte a tavalyi finalistát. Tudtuk, nagyon nehéz találkozó vár ránk, hiszen az U20 csapat magja már stabil tagja a NEMAK ETO első csapatának, továbbá az U18-as válogatottnak is. A meccset mi indítottuk jobban, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen egy szabadrúgás után Boros passzából Lugosi passzolt az üresen tátongó kapuba, 0-1. Azonban a hazai csapat megrázta magát, és átvette a mérkőzés irányítását. Egy centerezést követően gyönyörűen fordult be Varjú M. és 6 méterről egyenlített, majd egy hatalmas védekezési hiba után Papp talált be bal oldalról a jobb felsőbe, 2-1. Sajnos megfogott minket a két kapott gól, és játékunk akadozott a következő percekben, idegesek, pontatlanok voltunk. A zöld-fehérek előtt több nagy lehetőség is adódott a játékrész hajrájában, így jól jött a srácok számára a szünet és a fejek rendbetétele.

A második félidőre egy teljesen más ELTE-BEAC ment ki a pályára, ami a játékunkon is meglátszódott. Az egyenlítésig nem sokat kellett várni, hiszen Dajka – a gyengébb első félideje után – újítani tudott és egalizált a 26. percben, 2-2. Az egyenlítő gól után a győriek nem találták a ritmust, aminek következménye egy hat méteren elkövetett szabálytalanság lett. A labdát a kiforduló sorfal között, a harmincadik gólját szerző Dajka bombázta a kapu közepébe, 2-3. A következő négy perc heroikus küzdelmet hozott, a támadó játéké volt a főszerep, és ilyenkor nagy szükség volt rutinos kapusunk Tóth bravúrjaira is. Kilenc perccel a vége előtt 5-4 elleni játékra váltottak át a hazaiak, szokás szerint kapusuk Klicso játszotta a “vészkapust”. A taktikai húzás meg is hozta az eredményt a hazaiak számára. Pappot hagytuk őrizetlenül, aki a Tamától kapott labdát passzolta a kicsit elkéső kapusunk mellett a hálóba, 3-3. Az utolsó 5 perc szerencsére a miénk volt, a srácok kiválóan védekeztek az 5-4-et folytató Molnár-fiúk ellen, és Dajka labdaszerzése után előbb Varju B. – 3-4 -, majd Szekér egész pályáról talált a hálóba, 3-5. Az utolsó 2 percre a csalódott hazaiak teljesen szétestek, akiknek a kegyelemdöfést egy szögletvariáció után Varju B. adta meg, aki közelről spiccelt Klicso hálójába, 3-6.

Le a kalappal a srácok előtt, akik egyedüliként a mezőnyből kétszer verték meg az ország egyik legjobb csapatát, azonban a felső házban továbbra is nagy a verseny a dobogós helyekért és még 5 rangadó vár a srácokra a tavaszi időszakban.

NEMAK ETO – ELTE-BEAC 3-6

Kezdőcsapat: Tóth(k) – Dajka, Boros, Lugosi (C), Szekér
Cserék: Kötél (k), Ádám, Varju, Simon

A két gólos Varju Bálint foglalja össze gondolatait a vasárnapi meccsről:

“Először is szeretnék gratulálni a srácoknak, hiszen egy rendkívül fontos és nehéz találkozót sikerült megnyernünk. Úgy érkeztünk Győrbe hogy tudtuk, ha ma nem nyerünk, aligha maradunk a dobogón sokáig. Ennek megfelelően igyekezett mindenki a tudása legjavát hozni, ez azonban nem eredményezett különösebben jó játékot az első félidőben, voltak hibáink, amiket ki is használt az ellenfél. A második játékrészben érzésem szerint jobban teljesítettünk, odafigyeltünk arra, amit Marci a szünetben mondott. A mérkőzést talán azzal sikerült megnyernünk, hogy remekül használtuk ki az ellenfél gyengeségeit, valamint a Győr 5-4 elleni próbálkozásaiból mi jöttünk ki jobban, köszönhetően a fegyelmezett védekezésünknek. Szeretnék külön köszönetet mondani Dajka Krisztofernek, a csapat 30 gólos sztárjának, aki önzetlenül passzolt hozzám a negyedik gól előtt. Egy hatpontos meccset sikerült megnyernünk, a tabellán elfoglalt előkelő pozíciónkat kizárólag akkor fogjuk tudni megtartani, ha a folytatásban is legalább ilyen jól teljesítünk.”

Sajben Marcell csapatunk vezetőedzője értékelt:

“Az U17-hez hasonlóan, mi is kevés mezőnyjátékossal utaztunk Ikrénybe. A srácok egy gyengébb első félidő után, kiváló játékot mutattak a második játékrészben a tavalyi ezüstérmes ellen. Azonban a helyzetek kialakításával és a támadásaink építésével még van hova fejlődnünk, szeretném ha meccsről-meccsre a fiúk tudatosabbak legyenek és ne kispályás focizzanak, hanem értsék is ezt a sportágat. Bízom benne, hogy még ebben az idényben a szövetségi kapitány is kilátogat egy találkozónkra, véleményem szerint van a csapatomban 2-3 játékos, aki megérdemelne egy esélyt a nemzeti csapatban. Még öt mérkőzés vár ránk, csak rajtunk múlik mit tudunk kihozni belőle!”

A vasárnapi győztes csapat, és főszurkolónk Tóth Marci kis tesója:)