Uruguayi és izlandi győzelem a szombati VB-n! – BEAC Foci
Bezár

Uruguayi és izlandi győzelem a szombati VB-n!

48 női és férfi csapat gyűlt össze június 23-án az ELTE Mérnök utcai sporttelepén, hogy megmérkőzzenek az ELTE Világbajnoki címéért!

Eddigi legnagyobb rendezvényünk szombati játéknapjára 40 vasárnapi játéknapjára pedig 8 csapat nevezett. Az ELTE-BEAC Mini VB nem csak a tanévet illetve a labdarúgó szezont zárta, hanem itt búcsúztattuk el a Mérnök utcai füves pályákat is, hiszen nyáron az MLSZ Pályaépítési Programjának köszönhetően egy 90mx60 méteres műfüves – négy kézilabda pályára osztható – labdarúgó pálya kerül megépítésre, ami méltó és kiváló helyszíne lesz az ELTE-BEAC Futsal Bajnokság bajnokságainak és kupáinak. Az újonnan induló bajnokságokról nemsokára tájékoztatunk benneteket :)!

Rendezvényünk fővédnöke Vlagyimir Szergejev az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövete volt. A nagykövetség képviseletében Abramov Petr és Sidorov Alexey titkár urak vettek részt a kupán, akik természetesen közreműködtek a díjak átadásában is. A nagykövetség támogatása mellet a Viwa Vitaminwater is rendezvényünk mögé állt, akiknek köszönhetően minden csapat 1 zsugor vitaminvizet kapott ajándékba nevezése mellé. Köszönjük szépen támogatásukat!

Abramov Petr és Sidorov Alexey titkár urak a díjátadó közben

Női Mini VB

Női tornánk A csoportjában az Argentinok úgy kezdték a tornát, ahogy egy esélyesnek kell és három meccsükből hármat megnyerve jutottak a legjobb négy közé. Kolumbia zárt védekezésre alapozta a játékát, és ezzel meglepték a Horvátokat, akik csak nagy nehezen tudták feltörni a sárga-kékek védelmét. Továbbjutásukra egészen az utolsó találkozójukig volt esély, de végül az esélyesebbnek vélt Horvátország jutott tovább az elődöntőbe az A csoportból. A Dánok nem tudtak beleszólni a “nagyok” dolgába, ám a teljesen hobbi játékosokból álló csapat lelkes és nagyon szimpatikus játékkal rukkolt elő az egész tornán.

A B csoportban Izland könnyed győzelemmel indította a tornát és Mexikó is megszorongatta-a másik nagy esélyes-Spanyolok bajszát egy 0-0-ás döntetlennel. Az “északiak”  ha nehezen is, de hozták a Mexikó elleni meccset minimális különbséggel, így a döntés az utolsó csoportmeccsre maradt. Uruguay csapata egy egyetemi kurzus tagjaiból verbuvált csapatként, új mezzel is készült a tornára. Igaz a továbbjutásról lemaradtak a csajok, de érdemes kiemelni Erdélyi Anikó teljesítményét, aki kiválóan irányította a csapatot a kapuból. A csoportelsősségért vívott találkozó, akár tragédiával is végződhetett volna a “La Selección” számára, hiszen az utolsó másodpercekben Kovács lábában maradt egy gól, ami a Spanyolok kiesését jelentette volna, így azonban az Izland jutott tovább csoportelsőként a Spanyolország pedig a második helyen.

Fotó: Csomós Attila (ELTEonline)

 

Az elődöntőben Argentína 1-0-ra múlta felül a kicsit enerváltan mozgó Spanyolokat, Izland pedig a Horvátokat ütötte ki a döntőből szintén egy szoros 1-0-ás találkozón. A bronzmeccsen Horvátország esélyt sem adott Spanyolországnak és 3-0-ra múlták fölül esélyesebbnek vélt ellenfelüket, kitűnő játékkal. A döntő rendkívüli izgalmakat tartogatott, hiszen a több helyzetet kialakító Argentína irányította a mérkőzést, azonban a hajrában Vida góljával egyenlített Izland így következtek a büntetők. Szabó kapus egész tornán ihletett formában védett, amit a döntőre is átmentett, és a büntetőpárbajban mutatott teljesítményének köszönhetően az ELTE-BEAC női futsal csapata alias Izland nyerte a női VB-t!

Legjobb kapus: Szabó Annamária (Izland)

Legjobb Játékos: Krascsenics Petra (Argentína)

Gólkirály: Vicsek Nóra (Argentína)

Férfi Mini VB

Az A csoportban Oroszország és Uruguay lépett a legjobb 16 közé, érdekes, hogy a második hely rögtön a torna első mérkőzésén dőlt el, amin a Szbornaja 2-1-re verte Szaúd-Arábiát. A B csoportot Marokkó meglepésre toronymagasan húzta be Portugália előtt, érdekesség a Spanyolok kiesése akiket torna előtt egyértelműen a legjobb 8 közé vártunk. A C jelű négyest Franciaország ellentmondás nem tűrően nyerte, mögöttük Dánia ment tovább annak ellenére is, hogy a csoport utolsó találkozóján 3-1 vereséget szenvedtek a Franciáktól. A D jelzésű kvartettben a továbbjutásért vívott harc rendkívül kiélezettre sikerült, hiszen az utolsó találkozóig Izland vezette a csoportot, azonban a Horvátok egy jó hajrával megelőzték őket. Meglepetés volt Argentína kiesése, akik a ‘halálcsoportból’ nem tudtak továbbjutni, ám egy könnyebb ágon biztos lehetett volna a 16 közé jutásuk. Brazília – Svájc – Costa Rica – Szerbia csapatai közül a La Sele jobb gólarányának köszönhetően előzte meg a Selacao-t. Az F csoportban Németország egy huszáros hajrával verte meg az addig csoportelső Dél-Koreát, így Mexikó és a Svédország egy ‘tét nélküli’ meccsen dönthetett a harmadik helyről. A G betűvel megjelölt négy csapat csoportjából Tunézia kimagaslott, aki kapott gól nélkül abszolválta a csoportot. A második helyről minitabella döntött, így Anglia nagy arányú győzelme Panama ellen igen értékesre sikerült. Az utolsó négyesből Lengyelország és Kolumbia ugrott a legjobb tizenhat közé. A Lengyelek gólgálájuknak, a Kolumbiaiak pedig utolsó meccsen szerzett értékes döntetlenjüknek köszönhetően.

A nyolcaddöntők közül három találkozó is büntetőpárbajjal ért véget, így két nagy esélyes Izland és Horvátország is elhullott a legjobb 16 között. A többi csapat pedig magabiztosan kvalifikálta magát a legjobb nyolcba. A negyeddöntő slágermeccse a Brazília – Lengyelország volt, ahol a Brazilok 3+1-ben fejezték be a találkozót, azonban így is meg tudták szorítani a Lengyeleket. A legjobb négybe még Uruguay, Dánia és Tunézia jutott be.

Fotó: Simó Szabolcs (BEAC)

Az elődöntők meglepően sima győzelmeket hoztak, hiszen a tornán először rossz teljesítmény nyújtó Tunézián Uruguay probléma nélkül lépett át, a ‘fehér sasok’ gólcsapja továbbra is folyt, aminek szenvedő alanya Dánia volt. A fehér mezesek egy “klasszikus 6-3-as” eredménnyel jutottak a döntőbe.

A bronzmeccsen az erejével teljesen elkészülő Dánia ismét vereséget szenvedett a jól játszó “afrikai csapat” ellen, a döntőben pedig Uruguay magabiztosan verte a dekoncentrált Lengyeleket, így megérdemelten nyerték meg a világbajnokságot.

Legjobb kapus: Jáky Mátyás (Uruguay)

Legjobb Játékos: Borka Bálint (Uruguay)

Gólkirály: Pálmai Zsolt (Dánia)

A június 23-i (szombati) képeket ITT és ITT találjátok meg. A kiváló fotókról Csomós Attila (ELTEonline) és Simó Szabolcs (BEAC) gondoskodott!

Köszönjük, hogy ennyien részt vettetek szezonzáró rendezvényünkön nemsokára találkozunk majd egy nyárzáró kupával!

Női eredmények:

Férfi eredmények:

#csakabeac