Válogatottjai remeklésével, bombagólokkal nyert az ‘éremreményeket dédelgető’ Kecskemét az ELTE-BEAC ellen – BEAC Foci
Bezár

Válogatottjai remeklésével, bombagólokkal nyert az ‘éremreményeket dédelgető’ Kecskemét az ELTE-BEAC ellen

SG Kecskemét-ELTE BEAC 6:1    

A Magyar Futsal Akadémia Nyírbátor elleni győzelme miatt, négy fordulót követően az utolsó helyre csúszott vissza csapatunk a férfi Futsal NB1-ben, de Kecskeméten is remekül helytállt.

 

A Rubeola elleni pontszerzést követően, Kecskeméten más célokért szállt harcba az ELTE-BEAC csapata a férfi Futsal NB1 4. fordulójában. Merthogy a vendéglátók egyértelműen a dobogós helyekért, míg a mieink a kiesés elkerüléséért küzdenek.

Béni Zoltán – néhol kényszerűségből – három helyen is változtatott a csömöriek elleni kezdőhöz képest, a csapatkapitány, Szini Lászlóra eltiltás, Kovács Gergelyre és Panyi Kristófra sérülés miatt nem számíthatott vezetőedzőnk, de Fülöp Viktor is csak a kispadon kapott helyett ezúttal. Eközben a másik oldalon, Soltész Levente zsinórban már a negyedik alkalommal tette pályára ugyanazt az ötöst.

A válogatott játékosokkal teletűzdelt kecskemétiek sportigazgatója, Marko Gavrilovics a mérkőzés előtt hangsúlyozta, bár az erőviszonyok alapján valóban esélyesek, nem szabad félvállról venniük az összecsapást.

Nos, nem is vették, a játék képe alapján nyugodtan kimondható: Azt kaptuk, amit vártunk. Egyetemistáink hősiesen és taktikusan védekeztek, a hazaiak pedig birtokolták a labdát, sőt ez sokszor nem kizárólag meddő mezőnyfölényt jelentett, mintsem helyzeteket. Oswald Dániel azonban ezúttal is nagyszerűen állta a sarat – több óriási védéssel segítette csapatát.

Mánya Szabolcs már a találkozó elején veszélyeztetett, hét és fél perc elteltével pedig még közelebb járt a gólhoz az erdélyi születésű, román válogatott játékos, de lövése a kapufán csattant. Néhány momentummal később, egy remek kontratámadás után Dauner Kristóf is jelezte, bizony érdemes lesz komolyan venni az Eltét.

Néhány másodperccel később azonban Darko Risztics vette be a mieink kapuját, a szerb kiválóság negyedik gólját szerezte a bajnokságban (1-0). Tizenkét perc elteltével, aztán jött a hidegzuhany a hazaiaknak – Boros Roland passza után, a Rubeola ellen is eredményes Kiss Gábor volt nagyon higgadt a ziccernél (1-1).

Kiss Gábor a Rubelola elleni meccs után ismét betalált. (Fotó: SG Kecskemét FB oldala)

Valamivel kevesebb, mint hét perccel az első játékrész vége előtt, Hadnagy István ünnepelte góllal, hogy harmincadik alkalommal volt a kecskeméti kezdőcsapat tagja (2-1).

Amikor már azt lehetett hinni, hogy az eredmény nem változik az első húsz percben, kétszer is villantak a hazaiak. Egyszer huszonhárom másodperccel az első félidő vége előtt, amikor is Risztics egy hihetetlen szóló után, kiszorított helyzetből lőtte ki a hosszú felsőt (3-1). Majd egy (!) másodperccel a ‘dudaszó’ előtt, amikor is Rigó László kézilabdakapusokat megszégyenítő módon indított, és tálalt Bíró Attila lábára, akinek a lövése, Oswald lábai között végül a hálóban kötött ki (4-1).

A gólgyártást már a második félidő elején folytatta a hazai alakulat: a magyar válogatott, Pál Patrik a játékrész elején és végén is beköszönt. A vége így 6-1 lett, a hazaiak ragadnak az éllovas Veszprémre és az Aramisra, az ELTE – mivel a MFA 4-2-re megverte a Nyírbátort, visszacsúszott sereghajtó pozícióba.

Az ELTE legközelebb, szeptember 26-án a Veszprémet fogadja majd a Sport11-ben.

NB I, 4. forduló

SG KECSKEMÉT FUTSAL-ELTE-BEAC 6-1
Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Spáth Henrik, Gémesi Áron, Tóth Dávid, Tarjáni Péter Máté.

Cserék: Daradics Attila (k), Kiss Gábor, Juhász Jenő, Boros Roland, Tarjáni Péter, Szokoli Milán, Dauner Kristóf, Fülöp Viktor, Vass Szilárd, Szamosi Péter.

Gólszerzők: Darko Risztics (2), Pál Patrik (2), Bíró Attila, Hadnagy István, illetve Kiss Gábor.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

 

A mérkőzés összefoglalója: