Vezetett is Újpesten, de megszakadt a BEAC veretlensége a rájátszásban – BEAC Foci
Bezár

Vezetett is Újpesten, de megszakadt a BEAC veretlensége a rájátszásban

újpest-beac      

Fordulatos meccsen, kétgólos hátrányból fordítottak, mégis pont nélkül maradtak egyetemistáink a IV. kerületben.

Az alapszakasz legrosszabb mérlegét követően, a ‘hátsó hatos’ legjobb mutatójával várhatta az ELTE-BEAC az alsóházi éllovas Újpest elleni összecsapást, a férfi Futsal NB1 playoffjának negyedik fordulójában. A két fél csörtéje az alapszakasz zárómérkőzésén egy fordulatos, nagyszerű meccset, no meg egyenlő eloszlásban, 5-5-ös végeredményt hozott. A mieinknél Vadászi és Fülöp is duplázott akkor, ám ezúttal mindkettejüket csak a kispadra nevezte Béni Zoltán, sőt Oswald Dániel helyett Hoffer Csaba állhatott a gólvonal előtt, míg Németh Péter csapatából akkor kimaradt a góllövőlista éllovasa, Suscsák Máté és Klacsák Bence is.

Az első gólra a februári meccshez hasonlóan ezúttal sem kellett sokat várni, Harnisch Ákos helyett azonban a már említett Klacsák volt eredményes a második percben. Néhány percre rá Szini vesztett labdát a középpályánál, ez pedig végzetesnek bizonyult, mert a negyedik kerületiek egy remek kontrát vezetve, Östör révén duplázták meg előnyüket. Alig egy percre rá az Újpest is belefutott ugyanebbe a hibába, amikor Tarjáni elképesztő szólója után Vadászi kapta és ‘marta’, azaz közvetlen közelről vette be Kinics kapuját. Valamivel több, mint tíz perc után, aztán jött az egyenlítő gól is – Gémesi találta meg egy labdával a centerező Dunait, aki befordulva kíméletlenül lőtte ki a kapu bal oldalát. 26 éves játékosunk a 10 találatát jegyezte ezzel ebben az idényben, ezzel beérte a BEAC házi góllövőlistáján Fülöp Viktort. A játékrész vége felé haladva, ha Dunai egy kicsit élesebb, akár ki is sajátíthatta volna ezt a címet, de a kapuval szemben rossz döntést hozott, így döntetlen állás mellett vonultak a csapatok szünetre.

A fordulást követően ráadásul nem indult jól a hazaiaknak a második etap, Dauner lövését ugyanis Suscsák blokkolta, de csúnyán aláfordult a bokája és csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. Német Péter öt a négy elleni játékkal is próbálkozott, de nem találta a fogást a mieinken, sőt, Szekér passzából Szini szerzett háttal a kapunak, sarokkal elképesztő találatot – csakhogy az eredményjelző még szinte nem is frissült, amikor Lipl távoli lövése a lábakon megpattanva a Hoffert váltó Oswald kapujában kötött ki. A lila-fehérek láthatóan ennyivel nem elégedtek meg, továbbra is az öt a négy elleni játékot forszírozták ennek pedig meglett az foganatja – amikor Horváth Benedek lövése Oswaldról pont Klacsák elé pattant és közvetlen közelről nem is hibázott. Hátrányban Béni is ‘öt a négyre’ váltott, és a BEAC-nak – főként átlövésekből – voltak is lehetőségei, de az eredmény már nem változott. Béni Zoltán fiai – először a rájátszásban – pont nélkül hagyták el a parkettet. Hazai pályán azonban eddig hibátlan a mérleg – hétfőn 20.15-kor, a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú meccsen a Rubeolát fogadja a BEAC a Sport11-ben.

NB I, Alsóházi Rájátszás, 4. forduló

Újpest FC-220 VOLT–ELTE-BEAC 4-3

Kezdőcsapat: Hoffer (k), Gémesi, Szini, Dunai, Szekér.

Cserék: Oswald (k), Juhász (k), Vadászi, Tarjáni, Kiss, Kovács, Spáth, Fülöp, Dauner. 

Gólszerzők: Klacsák (2), Östör, Lipl illetve Dunai, Vadászi, Szini.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!