BEAC II : Történelmi ezüst nagypályán! – BEAC Foci
Bezár

BEAC II : Történelmi ezüst nagypályán!

Történelmi eredményt ért el a BEAC II. a 2017/2018 szezonban!

A tavalyi szezon végén szinte mindannyian biztosak voltunk abban, hogy az idei szezon különleges lehet a BEAC II. történetében. Voltak figyelmeztető jelek, amelyek arra utaltak, hogy ha összedolgozik a csapat, nem létezhet számunkra lehetetlen. Erre a szezonra ugyanis összeállt egy olyan mag, akik szinte az összes mérkőzésen ott tudtak lenni, így kialakítva a csapaton belüli sikeres összhangot. Tekintsünk vissza, hogyan is alakult végül a BEAC II. idei szezonja.

Az oxfordi egyetem ellen játszott tavaszi mérkőzés mindenki számára örök élmény marad

 

A bajnokság kicsit nehezen indult be, a Budatétény II. ellen kikapott a csapat. Az ilyen kellemetlen és alattomos focit játszó alakulatok ellen mindig nehezen megy az egyetemi gárdának. Ezt követte a szezon leg-gólgazdagabb mérkőzése: 5-5 a MUN SE II. ellen. Ezen a fordulatos mérkőzésen végre kijött, amit a csapat oly régóta várt … az akarat és a küzdés. Az ellenfélnek az egész meccsen 5 lövése volt, mindegy honnan rúgták, a labda valahogy mindig a kapunkban kötött ki. A sikeres küzdelemből és az 5 rúgott gólból erőt merítve a következő két akadályt is győzelemmel vettük. Ekkora találta meg Szczerbinski András a BEAC szertárban a gólzsákot, és ha már ott volt ki is szakította azt. Sorra szerezte a gólokat, amik elengedhetetlenek voltak a győzelmek tekintetében. Zsinórban két meccset is hoztunk, tapadva ezzel az élbolyra. Az ezt követő kisebb hullámvölgyből nagyon jól sikerült kilábalnunk, rögtön egy sosem látott hatos győzelmi szériával vettük a bajnokság vezetését. De nem akármilyen sorozat volt ez! Két hatalmas rangadó is beletartozott. Az UNIONE II. csapatának idegenben négy gólt rúgva (nulla kapott), majd a Budatétény II. csapatát otthon 3:2-re legyőzve őrizte tovább a BEAC II. az első helyét a tabellán.

Juhász Péter (hátul) fiatal kora ellenére kiváló szezont futott és lett a szezon felfedezettje

 

Tehát az őszi lendületet sikerült tavaszra is megtartani. Ám amikor a baj jön, az nem kopogtat sajnos, berúgja az ajtót elég rendesen. Kezdődött több alapember sérülésével, majd folytatódott két fontos meccs elvesztésével. Ez sokba került a bajnoki címről ábrándozó BEAC-nak. Voltak pillanatok, amikor még a dobogó is bizonytalannak tűnt, ám a bajnoki bravúrokból erőt merítve sikerült megrázni magunkat. A soron következő meccset idegenben 3:0-ra behúzva a dobogó már biztos volt. Az utolsó két forduló ideje alatt váratlanul visszalépett két csapat, amelynek köszönhetően az élboly teljesen egyberázódott. A sorsdöntő meccsen az UNIONE II. hazai pályán győzedelmeskedett a becsületesen játszó BEAC II. felett. Mondjuk ez már nem elmondható az ellenfélről, ugyanis ők megszegve a szabályt 7 visszajátszóval álltak ki. A szabálykönyv 3 visszajátszót engedélyez, így pontlevonással büntették az UNIONE-t. Ennek is köszönhetően az utolsó meccs előtt eldőlt a bajnokság. Eredményektől függetlenül a BEAC II. történelmi eredményt ért el. Második azaz, feljutó helyen végzett, mindössze 1 ponttal lemaradva az első helyezettől.

BEAC II mérkőzés után

 

GRATULÁLUNK a fantasztikus eredményhez a csapatnak! Kívánjuk, hogy következő szezon is legalább ilyen eredményes legyen!
A csapat szezonzáró bankettjén megünnepeltük a sikert és kiosztásra kerültek az egyéni díjak is.
A gólkirályi és a POTS (player of the season) díjat Szczerbinski András kapta.
A szezonban legtöbbet fejlődő játékos díját pedig Juhász Péter vehette át.

Szczerbinski András az év játékosa címet megérdemelten nyerte meg, hiszen 17 mérkőzésen 13 alkalommal talált a hálóba

 

#csakabeac