Lágymányosi Bajnokság 2023 tavasz – indul az egyetemi szezon! – BEAC Foci
Bezár

Lágymányosi Bajnokság 2023 tavasz – indul az egyetemi szezon!

Lágymányosi Bajnokság 2023 tavasz

Egyesületünk, a 120 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club a kezdetek óta tagja az 1901-ben megalapított Magyar Labdarúgó Szövetségnek. A labdarúgás, és a futsal népszerűsítése hosszú idő óta egyik legfőbb célunk, ezért is szervezzük bajnokságokat az amatőr csapatok és az egyetemisták számára az év minden évszakában! A Lágymányosi Bajnokságra várjuk az ELTE legjobb kispályás csapatait, akik aktív hallgatóként és alumni tagként is szuper áron sportolhatnak nálunk hétről – hétre.

Játéknapok

A Bogdánfy úton, kiváló minőségű pályákon fogadjuk az ELTE legjobb és leglelkesebb csapatait bajnokságainkban! A négy osztályos felmenő rendszerű bajnokságban könnyen megtaláljátok a számotokra legkedvezőbb lehetőséget.

HÉTFŐ: C-liga (17:30-tól-22:00-ig, 12 csapat), D-liga (17:30-tól-22:00-ig, 12 csapat),
KEDD: A-liga (19:45-től-22:00-ig, 12 csapat), D-liga (17:30-tól-19:45-ig, 12 csapat)
SZERDA: B-liga (17:30-tól-22:00-ig, 12 csapat), D-liga (17:30-tól-22:00-ig, 12 csapat)
CSÜTÖRTÖK: C-liga (17:30-tól-22:00-ig, 12 csapat), D-liga (17:30-tól-22:00-ig, 12 csapat)

Helyszín: az ELTE műfüves pályái, 1117 Budapest Bogdánfy Ödön út 10/A

Megkérünk minden csapatvezetőt, hogy abba a bajnokságba nevezzen amire jogosult!
A bajnokságok a március 6-i héten kezdődnek és június elejéig tartanak.

A bajnokság részletes versenykiírásai ⏩ITT ⏪olvasható.

A Lágymányosi Bajnokságból kimaradó csapatok a szintén márciusi kezdéssel induló Pluhár Ligába kerülnek áthelyezésre. Ha valamelyik csapat pesti helyszínen szeretné tovább folytatni a szereplését, azt sok szeretettel várjuk a BEAC-Ludovika Ligába, a Nagyvárad térre.

Játékjogosultság

Az ELTE Lágymányosi Bajnokság az ELTE egyetemi bajnoksága. Bajnokságunkra ezért elsősorban az ELTE aktív hallgatói, alumni hallgatói és dolgozói nevezését várjuk, a volt ELTE-s hallgatók szereplése Alumni Szervezetbe történő regisztrációhoz kötött. A kedvezményt az ELTE, az https://www.elte.hu/alumni oldalon történő regisztrációt követően tudjátok igénybe venni. Ezen kívül fogadjuk társegyetemeink aktív hallgatóinak jelentkezését is.

Bajnokságunk csapatai az alábbi kategóriákba sorolhatóak összetételük tekintetében:

hallgatói csapat: kizárólag aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó
vegyes csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó kiegészülve 1-3 külsős játékossal
külsős csapat: minden, a fentitől eltérő nevezési forma

A hallgatói jogviszonyt a bajnokság bármely fordulójában érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni, így kiemelten figyeljetek oda a megfelelő státusz kiválasztására.

Nevezés

Online nevezés

Több mint 5 éve vezettük be online nevezési rendszerünket, aminek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tudtok jelentkezni a beacfoci.hu összes bajnokságába. Az alábbi cikkben összefoglaljuk azt, hogy tudsz felkészülni a szezonra, és leadni minél hamarabb a jelentkezésed.

Teljes értékű nevezésnek az egész keret számára megfelelően kitöltött, és az online nevezési felületen leadott nevezés tekinthető. Ennek hiányában a szervezők a jelentkezést nem kötelesek elfogadni.

Nevezéssel kapcsolatos szabályok

D-liga

Bajnokságunkban újonnan induló csapatok csak a D-ligába nevezhetnek, amelyek feltöltésénél figyelembe vesszük a csapatok összetételét. Elsőbbséget élveznek a több ELTE-s hallgatóval nevező csapatok, az aktív társegyetemi hallgatói csapatokkal és a vegyes csapatokkal szemben.

C-liga

A  C-ligákban a jelentkezési sorrend dönti el a jogosultság mellet, hogy ki melyik napon megrendezésre kerülő harmadosztályba tud nevezni; tehát sem az “újonnan feljutó” sem pedig a “régi” csapatok nem élveznek elsőbbséget!

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden bajnokság dobogós csapat tagjait egyedi BEAC-os éremmel, továbbá az első helyezettek csapatokat kupával díjazzuk. Az egyéni díjak tekintetében a bajnokságok gólkirályait különdíjjal is jutalmazzuk.
A díjakat az beacfoci.hu közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

További információ

📧eltese2008@gmail.com
☎️+36306578665 vagy +36306567246
🌍www.beacfoci.hu
📱http://www.facebook.com/beacfoci.hu