Közgáz Liga – BEAC Foci
Bezár

Közgáz Liga

Jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem első hivatalos bajnokságába a Közgáz – Ligába, ahol a belváros közvetlen közelében, a Bikás Park tőszomszédságában a Mérnök utcában, csaphatnak össze a BCE legjobb csapatai.

Nevezés

Helyszínek

Időpont

A 2018 őszi szezon eredményeként két osztály került kialakításra a Közgáz Ligában. Ennek köszönhetően az első osztályban 9, a másodosztályban pedig 8 csapattal startol a 2019 tavaszi szezon. A 2019.őszi bajnokág szeptember közepén kezdődik és december elejéig tart, a szorgalmi időszak menetéhez igazodva.

Játéknapok, idősávok:

Kedd: 17:30 – 22:00 (maximum 12 csapat)

Szerda: 17:30 – 22:00 (maximum 12 csapat)

A bajnokság rendszere

A bajnokság lebonyolítása

A 2018 őszi-téli szezon eredményeként két osztályban indul a 2019 tavaszi Közgáz Liga. A bajnokságok alapszakasz + rájátszás lebonyolítási rendszerrel kerülnek megrendezésre. A másodosztályban az alapszakasz után 4-4 csapatra (alsó-és felsőház) bomlik. Az első osztályban pedig 3-3-3 csapatos felső-közép- és alsóház kerül kialakításra az alapszakasz után.

A rájátszás menete:
Az alapszakaszban megszerzett pontokat a csapatok továbbviszik a rájátszásba
Az alsó- közép- és felsőház kialakulása után a csoportok között nincs átjárás
Az alapszakasz helyezéseinek eldöntése a Közgáz Liga versenykiírása alapján kerül kihirdetése. Részletek ITT.
Ha pontegyenlőség lép fel a rájátszás után két csapat között, akkor az alábbi rendszer szerint kerülnek megállapításra a helyezések:
1) Egymás ellen lejátszott mérkőzések eredményei
2) A bajnokság összes lejátszott mérkőzésén (alapszakasz + rájátszás) elért jobb gólkülönbség
(ha az egymás elleni mérkőzések arány 1-1 akkor is ez a következő döntő tényező, az ott elért gólarány nem számít döntőnek)
3) A bajnokság összes lejátszott mérkőzésén (alapszakasz + rájátszás) mérkőzéseken szerzett több győzelem
4) A bajnokság összes lejátszott mérkőzésén (alapszakasz + rájátszás) mérkőzéseken szerzett több gól
5) Sorsolás

A keddi másodosztály 8 csapata közül az első és a második helyezett csapat egyenes ágon jut fel a szerdai első osztályba, a harmadik helyezett pedig osztályozó mérkőzést játszik az első osztály 7. helyezettjével.

A szerdai első osztály 9 csapata közül a nyolcadik és a kilencedik helyezett kiesik a keddi másodosztályba, a 7 helyezett pedig osztályozót játszik a másodosztály bronzérmesével. A felsőház tagjai (3 csapat) döntenek az érmes helyezésekről.

A bajnokság helyezéseinek eldöntése az alapszakaszban

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

 1. egymás elleni játszott bajnoki mérkőzés pontkülönbsége
 2. a összes bajnoki mérkőzés gólkülönbsége
 3. a bajnokságban elért több győzelem
 4. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
 5. sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat ( a keddi és a szerdai játéknap külön bajnokságnak számít). A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

A Közgáz Liga az BCE hivatalos egyetemi bajnoksága. Bajnokságunkra elsősorban a Corvinusos hallgatókat, alumni hallgatókat és a BCE dolgozóinak nevezését várjuk. A csapatokban maximum 3 külsős játékos nevezése engedélyezett.

A külsős játékos: bármely egyetem aktív hallgatója lehet.

A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig, érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni.

Online nevezés

Online nevezés
Az online nevezési rendszerünkben a regisztráció és csapatfeltöltés után, pár perc alatt leadhatod nevezésed felületünkön. Az “alsó” menü Közgáz-Liga menüpontjára kattintva a NEVEZÉS gomb alatt érhetitek el a jelentkezési felületet.

Nevezés menete
Játékosok hozzáadásánál fel kell vinnetek az egész keret adatait, akivel számoltok a szezonban. 1 játékost csak egyszer kell beregisztrálni, utána az adatai elérhetőek lesznek a későbbi nevezéseknél is. A játékosok adatai módosíthatóak szűk határokon belül, azonban új játékost nem lehet a nevezéshez hozzáadni, így kérünk titeket körültekintően adjátok le kereteteket!
Nevezési űrlap kitöltése, a kért adatok megadásával.
Sikeres regisztrációról automatikus e-mailben tájékoztatunk minden csapatvezetőt.
Nevezésed elfogadásáról visszaigazolást kapsz az [email protected] e-mail címről a legkésőbb nevezési határidő lejárta után.

Nevezési díj

A nevezési díj 55000 ft, ami 10 mérkőzést foglal magába. A csapatok a bajnokságra történő nevezése az online nevezés leadásával és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A játéknapok feltöltése nevezési sorrendben történik.

A Közgáz Liga nevezési díját készpénzben vagy átutalással tudjátok rendezni az első játéknap előtt.

Átutalással
KÖZGÁZ SC ÉS DSK 11707024-22106551 számú OTP Banknál vezetett bankszámlájára utaljátok,közleményben: csapatnév + játéknap + Közgáz Liga nevezési díj.

Készpénzben
Corvinus Testnevelési és Sportközpont  –  BCE “C” épület
644 szoba, 9-12 között minden hétfőn

Kapcsolat

Sajben Marcell

☎️: +36306578665

💻: [email protected]

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden dobogós csapat tagjait egyedi éremmel, továbbá a dobogós csapatokat kupával díjazzuk. Az első három helyezett mellett a Közgáz-Liga gólkirályait is díjazzuk.

Egyéb rendelkezések

 • A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.
 • A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is.
 • A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait.
 • A bajnokságba nevező csapatat a harmadik ki nem állás után kizárjuk az adott bajnokságból.
 • A mérkőzéseken saját felelősségre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.
 • A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.
 • Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.

Ligák, játéknapok