Közgáz Liga – BEAC Foci
Bezár

Közgáz Liga

Jelentkezz a Budapesti Corvinus Egyetem első hivatalos bajnokságába a Közgáz – Ligába, ahol a belváros közvetlen közelében, a Bikás Park tőszomszédságában a Mérnök utcában, csaphatnak össze a BCE legjobb csapatai.

Nevezés

Helyszínek

Időpont

2022 tavaszán is két osztályban csaphatnak össze a BCE legjobb csapatai egymással. A tavaszi bajnokság március végétől tart és június elején a vizsgaidőszakkal zárul.

Játéknapok, idősávok:

Kedd: 17:30 – 22:00 (maximum 12 csapat)

Szerda: 17:30 – 22:00 (maximum 12 csapat)

A bajnokság rendszere

A bajnokság lebonyolítása

A bajnokságok alapszakasz + rájátszás menetrendben zajlanak. A lebonyolítás a szezon előtt kerül kihirdetésre a leadott nevezések után.

A bajnokság helyezéseinek eldöntése az alapszakaszban

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

  1. egymás elleni játszott bajnoki mérkőzés pontkülönbsége
  2. a összes bajnoki mérkőzés gólkülönbsége
  3. a bajnokságban elért több győzelem
  4. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
  5. sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Mérkőzések lemondása

Egy csapat számára maximum két lemondás lehetséges egy bajnokságban, amit kizárólag telefonon: hívás (ha a szervező nem elérhető:SMS) útján tudtok lemondani a mérkőzés előtt minimum 10 órával, Sajben Marcellnál +36306578665 és Simon Krisztiánnál +36306567246. Ha egy csapat háromnál több találkozót mondd le egy szezonban, a harmadik találkozó után kizárásra kerül a bajnokságból.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

A Közgáz Liga az BCE hivatalos egyetemi bajnoksága. Bajnokságunkra elsősorban a Corvinusos hallgatókat, alumni hallgatókat és a BCE dolgozóinak nevezését várjuk. A csapatokban maximum 3 külsős játékos nevezése engedélyezett.

A külsős játékos: bármely egyetem aktív hallgatója lehet.

A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig, érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni.

Online nevezés

Az online nevezési rendszerünknek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tudtok jelentkezni a beacfoci.hu összes bajnokságába. Az alábbi cikkben összefoglaljuk azt, hogy tudsz felkészülni a szezonra, és leadni minél hamarabb a jelentkezésed. Az online nevezésről szóló cikkünk mindenben segít számotokra a nevezés előkészületeinél.

Nevezési díj

A nevezési díj 60000 ft, ami 10 mérkőzést foglal magába. A csapatok a bajnokságra történő nevezése az online nevezés leadásával és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A játéknapok feltöltése nevezési sorrendben történik.

A Közgáz Liga nevezési díját készpénzben vagy átutalással tudjátok rendezni az első játéknap előtt.

Átutalással
KÖZGÁZ SC ÉS DSK 11707024-22106551 számú OTP Banknál vezetett bankszámlájára utaljátok,közleményben: csapatnév + játéknap + Közgáz Liga nevezési díj.

Készpénzben
Corvinus Testnevelési és Sportközpont  –  BCE “C” épület
644 szoba, 9-12 között minden hétfőn

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden dobogós csapat tagjait egyedi éremmel, továbbá a dobogós csapatokat kupával díjazzuk. Az első három helyezett mellett a Közgáz-Liga gólkirályait is díjazzuk.

Egyéb rendelkezések

⚽️A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

⚽️A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is. Az esetleges károkozás esetén a vétkes csapatnak meg kell térítenie az okozott kárt.

⚽️A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait és a sporttelepek házirendjeit, amit maradéktalanul kötelesek betartani!

https://eltesport.hu/sporttelepeink/bogdanfy-u-10-a/sportpalyak-bogdanfy-u-10-a

https://eltesport.hu/sporttelepeink/mernok-utca/sportpalyak-mernok-utca

⚽️A bajnokságok alatt, azt a csapatot aki 3 mérkőzésen nem áll ki, kizárjuk automatikusan az adott bajnokságból

⚽️A mérkőzéseken a játékosok saját felelősségükre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

⚽️Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.

⚽️A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.