Ludovika Liga – BEAC Foci
Bezár

Ludovika Liga

Négy bajnoksággal, két osztályban, két játéknapon indul a beacfoci.hu pesti bajnoksága, a BEAC-Ludovika Liga. A város közepén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nagyvárad téri sportpályáin, ahol a bajnokságunk nemcsak jó minőségű pályákon és kiszolgálóhelyiségekben, hanem kiváló környezetben a felújított Orczy Parkban várja az őszi folytatást.

Nevezés

Helyszínek

Időpont

Az őszi bajnokságok a április 8-i héten indulnak. A helyek feltöltése a másodosztályokban nevezési sorrendben történik, a megszabott létszámok eléréséig.

Kedd 1: 19:00-22:00 egy induló bajnokság, maximum 8 csapat
Kedd 2: 17:30-22:00 egy induló bajnokság, maximum 12 csapat
Csütörtök 1: 19:00-22:00 egy induló bajnokság, maximum 8 csapat
Csütörtök 2: 17:30-22:00 két induló bajnokság, maximum 12 csapat

A bajnokság rendszere

Helyszín

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportpályák – Budapest, 1083. Ludovika tér 2.
(Bejárat a Diószeghy Sámuel utca felől)

A helyszín kiváló megközelíthetősége mellett teljesen felszerelt infrastruktúrával várja az BEAC-Ludovika Liga játékosait.

Sportpályák

A Ludovika műfüves pályákon két teljesen új műfüves pályán zajlik majd bajnokságunk,kiváló minőségű műfűvel, villanyvilágítással. A térképen a 9-es számmal jelölt területen találhatóak meg a sportpályák, az 1-2 piros számmal jelölt ponton pedig a bejáratok.

Öltöző

Öltözési lehetőség a Ludovika Lövészklub öltözőhelyiségeiben lesz, közvetlenül a pályák mellett, ahogy a térképen is láthatjátok. A helyszín öltözői közül két darab áll majd a bajnokság játékosainak rendelkezésére. Az öltözők zárható öltözőszekrényekkel, zuhanykabinnal, WC-vel és mosdóval és kézszárítóval felszereltek.

A bajnokságok körmérkőzéses rendszerben kerülnek megrendezésre, 8-12 csapat részvételével. Minimum 10-11 mérkőzés garantált egy csapatnak, így adott esetben a körmérkőzések után rájátszás következik.

12 csapatos bajnokságok esetében nincs rájátszás.

Az alapszakasz helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot.

Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

1)egymás ellen játszott mérkőzés pontkülönbsége
2)az alapszakaszban elért több győzelem
3)az alapszakasz mérkőzéseinek gólkülönbsége
4)az alapszakasz mérkőzésein rúgott több gól
5)sorsolás

Megjegyzés: holtverseny esetében a rendszer nem tudja kezelni az egymás elleni eredményt, azonban a rájátszás sorsolása már az egymás elleni eredmények figyelembe vételével készül.

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

A rájátszás lebonyolítása

Az utolsó játéknap után, a 8 csapatos bajnokságokat 4-4 csapatos, a 10 csapatos bajnokságokat pedig 4-3-3 csapatos csoportokra bontjuk, ahol alsó-, közép-, és felső házba mérhetik össze tudásukat.

 • A csapatok azon eredményeket, amelyeket a saját csoportjukba kerülők ellen az alapszakaszban szereztek, tovább viszik a rájátszásba. Az alapszakaszból a rájátszásba továbbvitt eredmények, a rájátszás eredménylistájába tartoznak az alapszakasz zárásával.
 • Az alsó-, a közép- és felső ház kialakulása után a csoportok között nincs átjárás
 • Azonos pontszám esetén a végeredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:
  1)egymás elleni játszott mérkőzések pontkülönbsége
  2)a rájátszásban elért több győzelem
  3)a rájátszás mérkőzéseinek gólkülönbsége
  4)a rájátszás mérkőzésein rúgott több gól
  5)sorsolás

Azokat az eredményeket, amelyeket a csapatok az alapszakaszban szereztek, de nem vittek tovább a rájátszás adott csoportjába, nem vesszük figyelembe a végső sorrend meghatározásakor.

Megjegyzés: holtverseny esetében a rendszer nem tudja kezelni az egymás elleni eredményt, azonban a a végeredmény meghatározása már az egymás elleni eredmények figyelembe vételével készül.

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Bajnoki rendszer 

1. osztály: kedd és csütörtök
2. osztály: kedd és csütörtök

1.osztály

Az első osztályokból kiesik a bajnokság 7. és 8. helyezettje, az első osztályba feljut a két másodosztály 1 és 2. helyezettje.

2.osztály

Első osztályba feljut, a két másodosztály 1. és 2. helyezettje, továbbá jelentkezési sorrendben nyílt nevezés zajlik a bajnokságokra. A nevezésnél nem élveznek előnyt a kieső vagy a korábbi években nevezett csapatok sem.

Játékszabályok

Általános játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat, egy játéknap azonban több bajnokságban is részt vehet egy játékos. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján.

Mérkőzések lemondása és halasztása

Egy csapat számára maximum két lemondás lehetséges egy bajnokságban, amit kizárólag telefonon: hívás (ha a szervező nem elérhető:SMS) útján tudtok lemondani a mérkőzés előtt minimum 10 órával, Sajben Marcellnál +36306578665 és Simon Krisztiánnál +36306567246. Ha a mérkőzés lemondásáról nem értesítették a szervezőket -aki az ellenfélnek nem tudott szólni a találkozó előtt- akkor 5000 ft kötbér kifizetés terheli a vétkes csapatot. Ha egy csapat kettőnél több találkozót mondd le egy szezonban, a harmadik lemondott találkozó után, minden további találkozó esetében 5000 ft kötbér terheli a vétkes csapatot. Ezzel szeretnénk meggátolni azt, hogy olyan lemondások történjenek bajnokságunkban, amik az utolsó percekre maradnak, ezáltal az ellenfeletek felé nem tartjátok be a Fair Play ezen sajátos módját. Az utolsó perces lemondásokból származó 5000 ft-s befizetett kötbér visszatérítésre kerül a vétlen csapat számára nevezési díj kedvezményként a következő szezonban.

A mérkőzések halasztására nincs lehetőség.

Vitás kérdések, mérkőzések megóvása

A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén az MLSZ futsal versenykiírása és szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

A mérkőzések megóvására nincs lehetőség.

 

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

Az ősszel induló BEAC Ligára várjuk budapesti, kiemelten a ferencvárosi csapatok (céges, baráti, iskolai) mellett az egyetemi bajnokságokból kiöregedett csapatokat is.

Online nevezés

A nevezéseteket online nevezési rendszerünkben tudjátok leadni, aminek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tudtok jelentkezni a beacfoci.hu összes bajnokságába. Az alábbi cikkben összefoglaljuk azt, hogy tudsz felkészülni a szezonra, és leadni minél hamarabb a jelentkezésed.

Teljes értékű nevezésnek az egész keret számára megfelelően kitöltött, és az online nevezési felületen leadott nevezés tekinthető. Ennek hiányában a szervezők a jelentkezést nem kötelesek elfogadni.

FociOne

Az ELTE-BEAC szervezői csapata – az MLSZ-szel kötött együttműködés keretein belül – az MLSZ FociOne nevű, kifejezetten amatőr kispályás labdarúgók részére létrehozott futball-szervező platformján menedzseli a bajnokságait. A FociOne azonban nem csak nekünk szervezőknek, de nektek csapatkapitányoknak, játékosoknak is nagy hasznotokra lehet. A segítségével ti is könnyen és gyorsan tudjátok megszervezni a heti focikat, illetve követhetitek a csapataitok bajnoki és kupa szerepléseit, valamint az egyéni statisztikáitokat is.

Bajnokságainkba az MLSZ kötött megállapodás értelmében nevezési kritérium minden játékos FociOneba történő egyszeri regisztrációja, amihez segítséget is kaptok majd egy regisztrációs link formájában. Ha már korábban regisztráltatok és csatlakoztatok a csapatotokhoz, akkor ezt a regisztrációt nem szükséges elvégeznetek a régi tagokkal, csak az újakkal.

Díjazás

Minden dobogós csapatot egyedi BEAC-os éremmel és kupával díjazunk. Különdíjban részesülnek a bajnokságok gólkirályai. A díjakat az BEAC Bajnokságok közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

Egyéb rendelkezések

⚽️A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

⚽️A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is. Az esetleges károkozás esetén a vétkes csapatnak meg kell térítenie az okozott kárt.

⚽️A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait és a sporttelepek házirendjeit, amit maradéktalanul kötelesek betartani!

⚽️A bajnokságok alatt, azt a csapatot aki 3 mérkőzésen nem áll ki, kizárjuk automatikusan az adott bajnokságból.

⚽️A mérkőzéseken a játékosok saját felelősségükre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

⚽️A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.