Ilyen volt a Közgáz Liga 2018/2019 szezonja… – BEAC Foci
Bezár

Ilyen volt a Közgáz Liga 2018/2019 szezonja…

Közgáz Liga 2018/2019

2018 második felében kezdődtek meg az egyeztetések a BEAC és a BCE sportirodája között, egy hiánypótló bajnokság megalapítása céljából. Az eredményes és gyors egyeztetések után októberben elindult a bajnokság jelentkezési időszaka, és 2018 novemberében kezdetét vette a Budapesti Corvinus Egyetem első hivatalos bajnoksága a Közgáz Liga. A sportiroda mellett a BCE Hallgatói Önkormányzata és a Közgazdász újság is partnere lett a bajnokságnak, akik a kommunikációban vállaltak oroszlánrészt. A bajnokság helyszíne a Mérnök utcai sporttelep kiváló műfüves pályája, amely a Bikás Park M4 megálló közvetlen közelében található, 10 percre a campustól.

A bajnokság osztályrendszerben zajlik, hogy minden csapat megtalálja a saját szintjéhez illő csapatot. Az újonnan nevező csapatok az alsóbb osztályban kezdik a küzdelmeket, ahonnan a legjobb csapatok kvalifikálják magukat az első osztályba. A csapatok markáns része BCE-s hallgató kell hogy legyen, mindössze 3 “külsős” játékos engedélyezett csapatonként. A bővebb játékszabályokat és nevezési feltételeket a bajnokság versenykiírásában találhatjátok meg, ITT.

A BCE Közgáz Liga helyszíne a Mérnök utcai műfüves pálya

 

Az őszi-téli szezon az ismerkedés és az osztályrabontás jegyében telt, a keddi játéknap egy kiélezett bajnokságban a Laszteam, a Corvinus Futsal, a Vörös Diploma és a Black Ram kvalifikálta magát a legjobbak közé. A szerdai játéknap kevésbé sikerült ilyen szorosra, a bajnok Öregtavi Öregfiúkat csak megszorítani tudta a Sörminátorok. A harmadik helyen a Végzet Huszárai, a negyediken pedig a Kosáryné Réz Lola:Perceg a szú jutott az első osztályba. Sajnos az Öregtavi Öregfiúk nem tudta vállalni az első osztályban való szereplést, így a Veni, Vidi, Vici került fel az A-Ligába.

Az őszi szezonban a bajnokság nagy részét fűtött sátor alatt játsszuk

Nagy öröm, hogy a tavaszi szezonra a rövid nevezési időszak ellenére is 4 új csapat nevezett. A másodosztály játéknapja a kedd lett, amit meggyőző fölénnyel a Rajk László Szakkollégium csapata, a Rajk TK nyerte újoncként! A TBA és az Amigos ezüstcsatáját a 8. forduló találkozója döntötte el, ahol a két csapat 4-4 döntetlent játszott, így az Amigos nem tudta lefaragni hátrányát. A jó nevekből álló Fillair nagyon kiengedett a bajnokság végére, azonban az utolsó 4 fordulóban elszenvedett 4 vereség ellenére is dobogó közelben végeztek Faragó Samuék.

A gólkirályi címért Konyecsnyi (Amigos) és Béres (Rajk TK) harcolt meg, és végül a bajnokcsapat játékosa szerezte meg a gólkirályi trófeát, mindössze egy góllal megelőzve a bronzérmes csapat gólvágóját.

Végeredménygóllövőlista

Az első osztály szerdai játéknapja igen kiélezettre sikerült, hiszen a Vörös Diploma az utolsó fordulóban mindössze 1 pontot szerzett, azonban ez pont elég volt arra, az őszi bronz után tavasszal aranyat nyerjenek Hatvaniék. A Sörminátorok nagy hajrával és jobb gólkülönbséggel előzték csak meg a Kosárynét, akiknek nincs oka a panaszra, hiszen egy helyet javítottak őszi helyezésükön.

A gólkirályi címet Ribényi Csaba a Corvinus Futsal kiválósága nyerte 20 góllal, aki 3 egységgel előzte meg Vereb Donátot a Sörminátorok mesterlövészét.

Végeredménygóllövőlista

A 2019. őszi Közgáz Liga minden bizonnyal október elején startol majd, bízunk benne hogy minél több gólya csapattal, akik számára kiemelt gólyatábori promócióval készülünk. Kellemes pihenést kívánunk mindenkinek, és várunk minden új és régi csapatot őszi bajnokságunkba! ⚽️🏆

Az első osztály bajnoka, a Vörös Diploma